Meer...
  HomeReistipsAccommodatiesSlapen in een hostel is niet alleen voordelig, maar ook super gaaf!

  Slapen in een hostel is niet alleen voordelig, maar ook super gaaf!

  Ben jij van plan om voor het eerst te gaan overnachten in een hostel? Een hostel is een overnachtingsplek waar je alle faciliteiten met andere mensen deelt. Zo heb je geen eigen kamer, maar slaap je in slaapzalen. Daarnaast deel je de badkamer en maak je gezamenlijk gebruik van de keuken.

  Het overnachten in een hostel heeft ook voordelen. Het is goedkoop en je hebt de kans om veel nieuwe mensen te ontmoeten. We kunnen ons goed voorstellen dat je het een beetje spannend vind om voor de eerste keer naar een hostel te gaan. Met onderstaande tips ben je goed voorbereid!

  Kies een hostel die bij je past

  Als je besluit om naar een hostel te gaan, is het belangrijk dat je een hostel uit kiest die bij je past. Het is natuurlijk heel erg vervelend als je in een hostel komt waar je je niet veilig voelt of waar je je irriteert aan andere gasten. Doe voor je op reis gaat een onderzoekje naar welke hostels er zijn en maak een lijst van de hostels die geschikt zijn!

  Reserveren

  In principe hoef je een hostel niet te reserveren. Dat is ook één van de leuke dingen van een hostel. Tijdens het reizen ben je vrij en kun je op het moment zelf bepalen waar je wilt gaan slapen. Mocht je liever de zekerheid willen hebben dat je een slaapplek hebt? Dan is het ook mogelijk om een plek in een hostel reserveren. Ga je naar een groot festival, waar veel bezoekers op afkomen? Dan is het wel handig om een hostel in de buurt te reserveren.

  Zorg dat je een slotje bij hebt

  Zoals gezegd ben je in een hostel niet alleen en deel je alles met de andere gasten. Hoewel dit erg leuk kan zijn, zitten hier natuurlijk ook risico’s aan. Er bestaat een kans dat je je spullen kwijtraakt of dat je er iets van je gestolen wordt. Het is daarom raadzaam om altijd een slotje bij je te hebben. Je kan dan je bagage in veiligheid brengen in de nacht of als je even het hostel verlaat.

  Maak vrienden

  In een hostel kom je veel mensen tegen uit verschillende landen met verschillende culturen. Ontzettend leuk dus! Zoek andere gasten op in het hostel als je in de avond niet veel te doen hebt. Maak een praatje of doe een spelletje. Ook worden er in sommige hostels activiteiten georganiseerd. Sluit je hier gezellig bij aan en maak nieuwe vrienden. Daarnaast is het misschien leuk om samen met een andere gast een dagje op pad te gaan.

  Houd altijd je kleren aan!

  Omdat je in een hostel alles met elkaar deelt, kun je op alle plekken andere mensen tegenkomen. Je hebt dus weinig privacy en het is goed om hier rekening mee te houden. Zorg ervoor dat je altijd je kleren aan hebt als je door het hostel loopt. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je iemand tegenkomt, terwijl je geen kleding aan hebt.

  Keuken

  Ook zul je de keuken van het hostel gaan delen met andere gasten. Houd daarom rekening met elkaar. Als je spullen in de koelkast legt, zet dan je naam erop. Zorg er daarnaast voor dat je geen troep achterlaat in de keuken. Maak een afspraak met een andere gast om samen te koken. Zo leer je nieuwe mensen kennen en kun je kennismaken met gerechten uit andere landen!

  Houd op slaapkamer rekening met andere gasten

  Zoals gezegd zul je in een hostel geen eigen slaapkamer hebben, maar zul je slapen op slaapzalen. Het is natuurlijk belangrijk dat je hier rekening met elkaar houdt. Zorg dat je telefoon in de nacht altijd op stil staat. Het is natuurlijk erg vervelend als de andere gasten wakker worden van jouw telefoon.

  Zorg daarnaast dat je een zaklamp bij je hebt, zodat je het grote licht niet hoeft aan te doen als je ‘s nachts naar de toilet moet.  Vanzelfsprekend is het belangrijk dat je rustig bent en niet teveel lawaai maakt in de nacht.
  Neem zelf oordoppen mee, zodat je in nacht geen last hebt van andere gasten.

  Loop op slippers

  Ook het sanitair zul je delen met andere mensen. Het is daarom slim om altijd op je slippers te lopen, zo voorkom je voetschimmel.

  We hopen dat je met deze tips goed voorbereid bent op je verblijf in een hostel. Geniet ervan! Het zal een mooie ervaring zijn, waar je misschien vriendschappen sluit voor de rest van je leven!

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen