Meer...
  HomeReistipsPraktische informatieHandige tips voor de beginnende backpacker!

  Handige tips voor de beginnende backpacker!

  Ben jij van plan om dit jaar te gaan backpacken? Backpacken is een unieke manier van reizen. Je gaat op reis met alleen je rugzak en je zorgt dat je met het openbaar vervoer op de mooiste plekken komt door de hele wereld. Voordelen van backpacken zijn dat het een goedkope manier van vakantie vieren is, dat je veel vrijheid hebt en dat je veel nieuwe mensen gaat ontmoeten. Deze manier van reizen vraagt een goed voorbereiding. Met onderstaande tips ga je goed voorbereid op pad!

  Neem niet teveel spullen mee

  Als je gaat backpacken is het belangrijk om vooraf goed te bepalen wat je allemaal mee gaat nemen. Bedenk goed dat je rugzak het enige is wat je mee gaat nemen en dat al je bagage daar in moet.Daarnaast moet je je rugzak de hele dag op je rug dragen, dus is het  fijn als hij niet te zwaar is. Pak bewust je kleding in en neem niet te veel mee. Een tip is om kleding in te pakken voor 5 dagen.

  Mocht je kleding erg vies zijn, dan kun je onderweg altijd nog ergens gebruikmaken van een wasserette. Andere dingen die niet in je rugzak mogen ontbreken zijn: een lakenzak, een zaklamp, je creditcard en bankpassen en een slotje. Dit slotje kun je nodig hebben als je ergens je rugzak veilig wil stellen.

  Reserveer niet al je overnachtingen van te voren

  Als je voor de eerste keer gaat backpacken, kan het zijn dat je je veiliger voelt als je al je overnachtingen van te voren reserveert. Echter. het leuke van backpacken is dat je vrij bent. Als je ergens langer wilt blijven of opeens een andere kant op wilt moet dan kunnen. Mocht je toch alles van te voren gaan reserveren moet je reizen volgens een planning. Je kunt dan niet ontspannen reizen, omdat je in je hoofd bezig bent met je reisschema. Misschien is het een idee om alleen de eerste nachten vooraf te boeken en daarna te kijken hoe je reis gaat verlopen.

  Maak een kopie van je belangrijke documenten

  Aan het maken van een verre reis met alleen een rugzak, zitten natuurlijk ook wat risico’s. Er bestaat een kans dat je belangrijke spullen verliest of dat er belangrijke spullen van je gestolen worden. Het is daarom slim om altijd een kopie te hebben van je belangrijke documenten, zoals: visum, rijbewijs en paspoort. Wellicht is het handig om ook van deze documenten een foto te maken, zodat je ook op je telefoon de documenten hebt.

  Let op je gezondheid!

  Als je – misschien wel in je eentje gaat backpacken – is het erg belangrijk dat je gezond blijft. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat er op reis iets met je gebeurt. Pas tijdens je reis goed op jezelf!  Merk je dat je lichaam even moe is van het reizen? Geef er dan even aan toe en neem een paar dagen rust. Daarnaast is het erg belangrijk om voldoende water te drinken. Ook is het een goed idee om een klein EHBO-doosje mee te nemen in je rugzak. En merk je dat het echt even niet goed met je gaat, ga dan even langs een arts.

  Neen ook een daypack mee

  Natuurlijk zul je niet alle dagen op een andere plek gaan overnachten. Als je in een leuk plaatsje of mooi gebied bent, zul je daar een paar dagen blijven om alles goed te gaan bezichtigen. Je hebt dan geen zin om iedere keer je hele rugzak mee te nemen als je even een stadje gaat bezoeken.

  Het is daarom handig om een kleiner tasje mee te nemen voor dagelijks gebruik. In dit tasje kun je portemonnee, telefoon en belangrijke papieren stoppen, voor als je een dagtochtje gaat maken. Je grote rugzak kun je dan op de plek laten waar je overnacht. Maar zorg wel dat je rugzak veilig is.

  Lokale simkaart

  Als je gaat backpacken is het natuurlijk erg prettig als je altijd je telefoon kunt gebruiken. In sommige landen is het erg duur om je telefoonabonnement te gebruiken. Het is daarom slim om een lokale simkaart te kopen in het land waar je op dat moment verblijft. Zo voorkom je dat je hele hoge telefoonkosten hebt en kun je toch je telefoon gebruiken!         

  Taal

  Het is slim om van te voren te bekijken welke talen ze spreken in de landen waar je naar toe gaat. Leer de zinnetjes die je nodig kan hebben op je reis, dan hoef je minder je handen en voeten te gebruiken!

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen