Meer...
  HomeReistipsDit zijn slimme bespaartips voor je reis of vakantie!

  Dit zijn slimme bespaartips voor je reis of vakantie!

  Heb je binnenkort vakantie en heb je de behoefte om er even lekker tussenuit te gaan? Misschien vind je het moeilijk om op dit moment plannen te maken voor een reis. Alles is veel duurder geworden en je hoort vaak dat er lange wachttijden zijn bij de vliegvelden. Gelukkig zijn er mogelijkheden om op een goedkopere manier te reizen en om tijd te besparen. Lees hieronder onze tips.

  Kies de juiste reisstijl

  Er zijn natuurlijk heel veel verschillende manieren voor het vieren van vakantie. Als je met het vliegtuig naar een luxe resort met vijf sterren wilt, betaal je hier natuurlijk een hoge prijs voor. Echter, zijn er ook andere manier om je vakantie te vieren. Heb je er weleens aan gedacht om lekker te gaan backpacken in jouw favoriete vakantieland of om met de auto te gaan kamperen? Ook op deze manieren kun je heerlijk genieten van je vakantie en betaal je veel minder geld.

  Vergelijk verschillende reizen

  Op internet zijn er talloze websites waar je reizen kunt boeken. Er is veel verschil in de prijzen bij deze verschillende websites. Ga eens achter je computer zitten en ga op zoek naar de goedkoopste reis. Op internet zijn er ook vergelijkingssites die voor jou de beste deals uitzoeken. Ga eens kijken op de websites van Vakantiediscounter, PrijsVrij of Trivago. Daarnaast is het aan te raden om een reis niet te ver van te voren te boeken. Een last-minute is vaak goedkoper, dan een reis die je maanden van te voren boekt.

  Ga niet naar de toeristische trekpleisters


  In vrijwel alle landen zijn er plaatsen die erg populair zijn onder toeristen. Dit zijn plaatsen waar veel te zien en te beleven is, zoals mooie stranden, veel eet- en drinkgelegenheden en mooie bezienswaardigheden. Als je naar deze plekken gaat, betaal je hier meer voor. Landen weten heel goed welke plekken goed in trek zijn bij toeristen en passen hier hun prijzen op aan. Toch zijn er in landen ook mooie plekken om je vakantie door te brengen die minder populair zijn.

  Ga eens een avondje onderzoeken wat er allemaal te doen is in jouw favoriete vakantieland. Als je goed gaat zoeken, vind je de uniekste plekken. Bij veel andere toeristen zijn deze plekken niet bekend en daarom ook minder trek. Wellicht zijn deze plaatsen wel veel mooier dan de toeristische trekpleisters en je betaalt er veel minder geld voor. Daarnaast zal het minder druk zijn op deze plekken, dus kun je in alle rust je vakantie gaan vieren!

  Kies voor all-inclusive

  Het klinkt misschien een beetje raar, maar het kan voordeliger zijn als je voor een all-inclusive reis gaat. Je betaalt dan misschien wel meer voor je hotel, maar daar zit dan wel alles bij in. Daarnaast weet je van te voren precies wat je hele reis gaat kosten. Mocht je niet voor all-inclusive gaan moet je naast de kosten van je hotel nog geld reserveren om te eten en drinken. En als je iedere dag uit eten wilt, gaat dat nog veel extra geld kosten.

  Check van te voren online in

  Tegenwoordig is het mogelijk om van te voren online in te checken voor je vliegreis. Als je tijd wilt besparen, is dit echt een aanrader. Vaak kun je 24 uur van te voren inchecken en ontvang je digitaal je boardingpass. Als je op het vliegveld aankomt, kun je gelijk naar de beveiliging.

  Ga op een snelle manier naar het vliegveld

  Er zijn natuurlijk verschillende manieren om naar het vliegveld te gaan. Als je tijd wilt besparen op je reis, is het goed om na te denken wat de snelste manier is om naar de luchthaven te komen. Is de kans groot dat je in de file terecht komt? Overweeg dan om de trein te pakken!

  Onderzoek de wachttijden van verschillende vliegvelden

  Het is vervelend als je lang moet wachten op het vliegveld, hierdoor gaat veel tijd verloren. Op internet kun je opzoeken wat de wachttijden zijn op het de verschillende vliegvelden. Als je ziet dat de wachttijd op een vliegveld wat verder weg korter is, kun je overwegen om daar naar toe te gaan.

  Weet waar je moet zijn!

  Een luchthaven is vaak erg groot en is het vaak zoeken waar je precies moet zijn. Gelukkig, kun je op internet de plattegronden vinden van de meeste luchthavens. Check ruim op tijd deze plattegronden en kijk waar je moet zijn, zodat je niet veel tijd kwijt bent aan het zoeken op de luchthaven.

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen