Meer...
  HomeAfrikaSao Tome en PrincipeSao Tomé en Principe: paradijselijke eilandengroep met waanzinnige stranden, regenwoud en rijke...

  Sao Tomé en Principe: paradijselijke eilandengroep met waanzinnige stranden, regenwoud en rijke cultuur

  In de diepblauwe wateren van de Atlantische Oceaan, voor de westkust van Afrika, schittert een verborgen schat genaamd Sao Tomé en Principe. Deze eilanden vormen een ongerept paradijs, weggestopt van de drukte van het moderne leven. Met weelderige regenwouden, ongerepte stranden en een rijke cultuur, is deze archipel een bestemming die de harten van reizigers sneller doet kloppen. Sao Tomé en Principe, de kleinste staat van Afrika, bestaat uit twee belangrijke eilanden en enkele kleinere eilandjes. Ontdek de overvloedige natuurlijke schoonheid, de unieke cultuur en enkele fascinerende wetenswaardigheden die dit paradijselijke land te bieden heeft.

  Belangrijkste bezienswaardigheden

  Stranden om van te dromen

  Sao Tomé en Principe worden omringd door adembenemende stranden die zo uit een droom lijken te komen. De poederachtige zandstranden, zoals die van Praia Piscina op Principe, nodigen uit tot ontspanning en verfrissende duiken in het kristalheldere water. Op Sao Tomé, is het strand van Praia Inhame een favoriet onder surfers vanwege de perfecte golven. Een bezoek aan deze stranden is als een stap in een ansichtkaart.

  Ongerepte regenwouden

  De overvloedige flora en fauna van Sao Tomé en Principe worden het best vertegenwoordigd in hun ongerepte regenwouden. Parque Natural Obô, een beschermd regenwoud op Sao Tomé, biedt wandelpaden die je meenemen door een weelderige groene wereld vol exotische vogels, zeldzame orchideeën en kleurrijke vlinders. Hier kun je de zeldzame Sao Tomé trogon en de reusachtige São Tomé gigantische hagedis tegenkomen, die nergens anders ter wereld voorkomen.

  Cultuur 

  Creoolse invloeden

  De cultuur van Sao Tomé en Principe is doordrenkt met creoolse invloeden, ontstaan uit een mix van Afrikaanse, Europese en Aziatische tradities. Deze smeltkroes is te zien in de muziek, dans, keuken en taal van de eilanden. De lokale “semba” en “tarraxinha” dansstijlen weerspiegelen deze mengeling van invloeden en worden vaak beoefend tijdens festiviteiten.

  Festival van Sao João

  Het Sao João Festival, gevierd op 24 juni, is een hoogtepunt van het culturele kalender. Tijdens dit kleurrijke evenement komen de eilandbewoners samen om de zomerzonnewende te vieren met zang, dans en traditionele gerechten. De straten komen tot leven met levendige optochten, muzikale optredens en bruisende markten.

  Overige interessante wetenswaardigheden

  Cacao paradijs

  Sao Tomé en Principe staan bekend om hun hoogwaardige cacao. Een bezoek aan een cacaoplantage biedt niet alleen inzicht in het productieproces van een van ’s werelds beste cacao’s, maar ook de mogelijkheid om te proeven van heerlijke chocolade rechtstreeks van de bron.

  Vulkaaneiland Rolas

  Op het zuidelijke puntje van Sao Tomé ligt het vulkanische eiland Rolas. Hier kun je letterlijk op de evenaar staan, aangegeven door een monument. Het is een fascinerende ervaring om zowel het noordelijk als het zuidelijk halfrond met één stap te kunnen bereiken.

  Resumerend

  Sao Tomé en Principe blijven een betoverende bestemming die reizigers uitnodigt om de gebaande paden te verlaten en een wereld van natuurlijke schoonheid en culturele diversiteit te ontdekken. Met parelwitte stranden, weelderige regenwouden en een rijke creoolse cultuur bieden deze eilanden een onvergetelijke ervaring voor degenen die bereid zijn zich over te geven aan hun charme. Of je nu geniet van de zon op een afgelegen strand, wandelt door weelderige bossen of meedanst op een traditioneel festival, Sao Tomé en Principe zullen je hart veroveren en je ziel voeden met herinneringen die een leven lang meegaan.

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen