Meer...
  HomeAfrikaGhanaGhana, gastvrije bestemming met rijk natuurschoon en vol swingende cultuur en tradities

  Ghana, gastvrije bestemming met rijk natuurschoon en vol swingende cultuur en tradities

  Ghana is een land gelegen in West-Afrika met een rijke geschiedenis en culturele diversiteit. Het land staat bekend om zijn gastvrijheid en vriendelijkheid van de bevolking.

  De hoofdstad van Ghana is Accra, een bruisende stad met een mix van moderne gebouwen en historische bezienswaardigheden. Bezoekers kunnen hier onder andere het Kwame Nkrumah Memorial Park bezoeken, waar de voormalige leider van Ghana is begraven. Ook is er het Independence Square, waar de onafhankelijkheid van Ghana werd uitgeroepen in 1957.

  Voor liefhebbers van natuur biedt Ghana verschillende nationale parken en reservaten. Het Mole National Park is het grootste park van het land en biedt een unieke kans om olifanten en andere wilde dieren te zien in hun natuurlijke habitat. Ook is er het Kakum National Park, bekend om zijn canopy walkway waar bezoekers over de boomtoppen kunnen lopen.

  Voor cultuurliefhebbers biedt Ghana diverse traditionele dorpen en markten waar bezoekers kennis kunnen maken met de lokale bevolking en hun tradities. Een bezoek aan het Dagbon-dorp in Tamale biedt bijvoorbeeld een kijkje in het leven van de Dagbon-stam, terwijl de Kejetia-markt in Kumasi de grootste openluchtmarkt van West-Afrika is.

  Daarnaast is Ghana bekend om zijn muziek en dans. Bezoekers kunnen deelnemen aan dansworkshops of live muziek optredens bijwonen in de stad. Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een traditionele voodoo ceremonie in het schiereiland Keta.

  Tijdens een bezoek aan Ghana is het ook aan te raden om deel te nemen aan een safari op het Volta-meer. Dit grootste meer van West-Afrika biedt een prachtig uitzicht en de mogelijkheid om diverse vogels en andere dieren te spotten.

  De lokale keuken van Ghana is ook zeker een bezoek waard. Probeer de nationale dish “fufu” gemaakt van gestampte cassave en plantains, geserveerd met een pittige kip- of vleessaus. Ook is er de “waakye”, een populair ontbijtgerecht van gekookte rijst en bonen.

  In het algemeen biedt Ghana een unieke ervaring voor bezoekers met interesse in natuur, cultuur, muziek en gastvrijheid. Het land staat bekend om zijn vriendelijke bevolking en biedt een rijke en diverse ervaring voor toeristen. Of je nu op zoek bent naar avontuur in de nationale parken, cultuur in de traditionele dorpen of ontspanning aan het Volta-meer, Ghana heeft voor ieder wat wils.

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen