Meer...
  HomeReistipsPraktische informatieAutohuur bij de luchthaven van Salzburg: waar zit de terminal, welke aanbieder...

  Autohuur bij de luchthaven van Salzburg: waar zit de terminal, welke aanbieder is het voordeligst?

  De internationale luchthaven van Salzburg is vernoemd naar Wolfgang Amadeus Mozart en heeft twee passagiersterminals. De autoverhuurbalies bevinden zich handig op de begane grond van de parkeergarage, direct tegenover de hoofdterminal en zijn bereikbaar via een overdekte loopbrug.

  Een korte overdekte weg leidt naar de kantoren van de autoverhuurbedrijven, gelegen op de begane grond van de parkeergarage, tegenover de luchthaventerminal.

  Welk autoverhuurbedrijf is het beste op de luchthaven van Salzburg in Oostenrijk?

  Dit verschilt en is sterk afhankelijk van je wensen en het type reis. Ons advies is gebruik te maken van een onafhankelijke vergelijkingswebsite. Daar krijg je de beste prijzen van veel aanbieders, maar ook de voorwaarden en reviews handig op een rij. Zo vind je eenvoudig de beste deal met de aantrekkelijkste prijs-kwaliteitverhouding.

  Wat zijn de mogelijkheden om van Salzburg Airport naar het centrum van Salzburg te komen?

  1. Openbaar Vervoer (Bus):
   • Openbare bussen rijden regelmatig tussen de luchthaven van Salzburg, het hoofdtreinstation in Salzburg en het stadscentrum, evenals naar Zell am See, Maishofen, Saalfelden, Weißbach, St. Martin, Unken, Bad Reichenhall en Wals.

    Bus nummer 2 rijdt dagelijks elke 15/20 minuten tussen het hoofdstation van Salzburg en de luchthaven. Reistijd ongeveer 23 minuten.

   • Bus nummer 10 (ma-za) vertrekt elke 15 minuten van de luchthaven naar het stadscentrum. Reistijd ongeveer 15 minuten.
   • Kaartjes bij de bushalte (automaat) of direct bij de buschauffeur.

    De Salzburg Card is verkrijgbaar bij het Info-Center. Het biedt gratis toegang tot de meeste toeristische attracties en gratis openbaar vervoer in de stad Salzburg voor 3 dagen.

  2. Taxi:
   • Een taxi nemen is een gemakkelijke en directe optie. Er zijn vaak taxi’s beschikbaar bij de aankomsthal van de luchthaven die je rechtstreeks naar je bestemming in de stad kunnen brengen.
  3. Ridesharing Diensten:
   • Afhankelijk van de lokale regelgeving kunnen ridesharing-diensten zoals Uber beschikbaar zijn en een handige manier zijn om naar het centrum te reizen.
  4. Autoverhuur:
   • Je kunt ervoor kiezen om een auto te huren op de luchthaven en zelf naar je bestemming te rijden. Dit kan handig zijn als je tijdens je verblijf in Salzburg toegang wilt hebben tot een voertuig.
  5. Shuttle Services:
   • Er zijn vaak ook shuttleservices beschikbaar, die een handige optie kunnen zijn, vooral als je met zware bagage reist. Dit kunnen privé- of gedeelde diensten zijn en mogelijk moet je deze van tevoren boeken.
  6. Trein:
   • Afhankelijk van de exacte locatie van de luchthaven en de beschikbare infrastructuur, kan er een treindienst zijn die de luchthaven verbindt met het centrum van Salzburg.

  Kan ik een auto huren op de luchthaven van Salzburg, Oostenrijk als ik ouder ben dan 70?

  Ja, bij sommige autoverhuurbedrijven in Salzburg kun je een auto huren tot 99 jaar zonder extra kosten.

  Kan ik een auto huren op de luchthaven van Salzburg als ik jonger ben dan 25?

  Je kunt een auto huren op de luchthaven van Salzburg vanaf 19 jaar. Sommige aanbieders rekenen een toeslag voor jonge of beginnende bestuurders.

  Kan ik een huurauto van Salzburg nemen om een ander land te bezoeken?

  Ja, sommige autoverhuurbedrijven staan je toe om met een huurauto de grens over te gaan, maar je moet hiervoor eerst toestemming krijgen. In sommige gevallen wordt een toeslag gerekend.

  Kan ik een huurauto van Salzburg meenemen en deze in een andere stad achterlaten?

  Ja, sommige autoverhuurbedrijven staan enkele reizen toe, maar je moet dit van tevoren laten weten. Er zal een extra vergoeding voor enkele reizen zijn als je de auto op een andere locatie achterlaat dan de ophaallocatie.

  Hoe lang moet ik in het bezit zijn van een rijbewijs om een auto te kunnen huren op de luchthaven van Salzburg?

  Een volledig rijbewijs dat minimaal 1 jaar in bezit is zonder grote aantekeningen.

  Welke documenten heb ik nodig om een auto te huren op de luchthaven van Salzburg?

  De hoofdbestuurder moet de volgende documenten op zijn of haar naam hebben: een volledig rijbewijs, een creditcard, de reserveringsvoucher en een paspoort.

  Wat is het brandstofbeleid voor een huurauto op de luchthaven van Salzburg?

  Dit hangt af van de door u gekozen autoverhuurleverancier. De overgrote meerderheid van de auto’s heeft een vol-tot-vol brandstofbeleid, wat betekent dat uw voertuig wordt geleverd met een volle tank brandstof. Om brandstofkosten te vermijden, moet u het met dezelfde hoeveelheid brandstof terugbrengen als toen u het ophaalde. U kunt ook kiezen voor ophalen met volle tank en leeg terugbrengen. Dit kan handiger zijn als u de auto zonder vertragingen wilt terugbrengen, maar het zal per saldo duurder zijn.

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen