Meer...
  HomeOostenrijkInnsbruckAutohuur bij de luchthaven van Innsbruck: waar zit de terminal, welke aanbieder...

  Autohuur bij de luchthaven van Innsbruck: waar zit de terminal, welke aanbieder is het voordeligst?

  De luchthaven van Innsbruck ligt op 4 kilometer afstand van de stad Innsbruck. Het is de op twee na drukste luchthaven van Oostenrijk en verwerkt iets meer dan 1 miljoen passagiers per jaar. De luchthaven van Wenen is de drukste met meer dan 31 miljoen bezoekers en de luchthaven van Salzburg staat op de tweede plaats met bijna 2 miljoen passagiers per jaar. De autoverhuurbalies zijn gevestigd in de luchthaventerminal van Innsbruck Airport.

  Waar zijn de autoverhuurbalies gevestigd bij Innsbruck Airport?

  Zes bekende autoverhuurbedrijven hebben kantoren op de luchthaven van Innsbruck, en er is een ruim aanbod aan voertuigen beschikbaar. Het autoverhuurcentrum is bereikbaar via een overdekte loopbrug die bescherming biedt tegen slecht weer.

  Welk bedrijf is de beste autoverhuurder op de luchthaven van Innsbruck in Oostenrijk?

  Het is lastig te zeggen welke autoverhuuraanbieder het beste is, omdat dit sterk afhangt van je wensen en type reis. Daarom adviseren wij om gebruik te maken van een onafhankelijke vergelijkingswebsite. Daar kun je eenvoudig de prijzen, voorwaarden en reviews van veel aanbieders vergelijken. Op die manier zie je snel de deal met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

  Kan ik een auto huren op de luchthaven van Innsbruck als ik ouder ben dan 70?

  Ja, bij sommige autoverhuurbedrijven in Innsbruck kunt u een auto huren tot de leeftijd van 99 jaar zonder extra kosten.

  Kan ik een auto huren op de luchthaven van Innsbruck als ik jonger ben dan 25?

  U kunt een auto huren op de luchthaven van Innsbruck vanaf 18 jaar. Sommige aanbieders rekenen wel een extra toeslag voor jonge of beginnende bestuurders.

  Mag ik een huurauto van Innsbruck meenemen om een ander land te bezoeken?

  Ja, sommige autoverhuurbedrijven staan u toe om een huurauto de grens over te nemen, maar u moet eerst toestemming krijgen.

  Mag ik een huurauto van Innsbruck meenemen en deze in een andere stad achterlaten?

  Ja, sommige autoverhuurbedrijven staan enkele reizen toe, maar u moet dit van tevoren laten weten. Er zal een extra vergoeding in rekening gebracht worden als u de auto op een andere locatie achterlaat dan de ophaallocatie.

  Hoe lang moet ik een rijbewijs hebben om een auto te huren op de luchthaven van Innsbruck?

  Een volledig rijbewijs, minimaal 1 jaar in bezit zonder grote aantekeningen.

  Welke documenten heb ik nodig om een auto te huren op de luchthaven van Innsbruck?

  De hoofdbestuurder moet de volgende documenten op zijn of haar naam hebben: een volledig rijbewijs, een creditcard, de reserveringsvoucher en een paspoort.

  Wat is het brandstofbeleid voor een huurauto op de luchthaven van Innsbruck?

  Dit hangt af van de autoverhuuraanbieder die u kiest. De overgrote meerderheid van de auto’s heeft een vol-tot-vol brandstofbeleid, wat betekent dat uw voertuig wordt geleverd met een volle tank brandstof. Om brandstofkosten te voorkomen, moet u het met dezelfde hoeveelheid brandstof terugbrengen als waarmee het was opgehaald. U kunt ook kiezen voor ophalen vol, terugbrengen leeg. Dit kan handiger zijn als u de auto zonder vertragingen wilt terugbrengen, maar het zal duurder zijn.

  Hoe kom je van de luchthaven van Innsbruck naar het centrum van de stad?

  1. Openbaar vervoer

  • Bus: Er zijn doorgaans lokale bussen die van de luchthaven naar het centrum van Innsbruck rijden. De bus is vaak een betaalbare en efficiënte manier om te reizen, vooral als je niet veel bagage hebt.
  • Trein: Sommige luchthavens zijn verbonden met het lokale of nationale treinnetwerk, alhoewel dit in het geval van Innsbruck moet worden gecontroleerd.

  2. Taxidiensten

  • Klassieke Taxi: Er zijn meestal traditionele taxi’s beschikbaar bij de uitgang van de luchthaven.
  • Rit-delen: Diensten zoals Uber kunnen beschikbaar zijn, afhankelijk van de lokale regelgeving.

  3. Shuttlediensten

  • Hotelshuttles: Sommige hotels bieden hun eigen shuttlediensten aan, soms tegen een extra vergoeding.
  • Privéshuttles: Er kunnen ook privéshuttlebedrijven zijn die vervoer aanbieden van de luchthaven naar het stadscentrum of andere populaire bestemmingen.

  4. Autoverhuur

  • Zoals je al weet, zijn er autoverhuurdiensten beschikbaar op de luchthaven van Innsbruck, en dit kan een goede optie zijn als je de vrijheid wilt om jezelf te verplaatsen.

  5. Fietsen

  • In sommige steden, en afhankelijk van de afstand, kan een fietsverhuur of een e-bike een prettige optie zijn, zeker in een fietsvriendelijke stad. Dit is niet altijd een praktische optie als je veel bagage hebt.

  6. Te voet

  • Als de luchthaven erg dicht bij het stadscentrum ligt (en als je lichte bagage hebt), kan wandelen ook een optie zijn. Echter, de 4 kilometer van de luchthaven van Innsbruck naar het stadscentrum kan te ver zijn om comfortabel te lopen met bagage.

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen