Meer...
  HomeVervoerAutoverhuurAutoverhuur bij de luchthaven van Sevilla: waar zit de terminal, welke aanbieder...

  Autoverhuur bij de luchthaven van Sevilla: waar zit de terminal, welke aanbieder is het voordeligst?

  De luchthaven van Sevilla, ook bekend als Aeropuerto de Sevilla of San Pablo Airport, ligt aan de A4 snelweg, 10 km ten noorden van de stad Sevilla in Noord-Andalusië. Het is de tweede luchthaven, na Malaga Airport, die de Spaanse Costa del Sol bedient, maar is gunstiger gelegen ten opzichte van Jerez, Cádiz, Huelva en Portugal. Op de luchthaven van Sevilla vind je verschillende autoverhuurbedrijven. De verhuurbalies bevinden zich op de hoofdpassagiersterminal niveau 0 (begane grond), in de aankomsthal, en bieden een brede selectie aan modellen en luxe voertuigen voor de benodigde periode.

  Welk autoverhuurbedrijf is het beste op Sevilla Airport SVQ?

  Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van je wensen en type reis. Ons advies is gebruik te maken van een onafhankelijke vergelijkingswebsite. Daar zie je eenvoudig de verschillende prijzen, voorwaarden en reviews van de verschillende aanbieders. Zo zie je snel wat de beste deal is met de gunstigste prijs-kwaliteitverhouding.

  Kan ik een huurauto van Sevilla meenemen en deze in een andere stad inleveren?

  Ja, sommige autoverhuurbedrijven staan one-way verhuur toe. Zo kun je bijvoorbeeld een auto huren in Sevilla en deze in Malaga inleveren. Echter, je moet hiervoor eerst toestemming krijgen. Er zal een extra one-way huurtoeslag worden gerekend als je de auto op een andere locatie inlevert dan de ophaallocatie.

  Hoe lang moet ik in het bezit zijn van een rijbewijs om een auto te kunnen huren op Sevilla Airport?

  Je moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een volledig rijbewijs zonder grote overtredingen.

  Welke documenten heb ik nodig om een auto te huren op Sevilla Airport?

  De hoofdbestuurder zal de volgende documenten op zijn of haar naam moeten hebben: een volledig rijbewijs, een creditcard, de reserveringsvoucher en een paspoort.

  Wat is het brandstofbeleid voor een huurauto op Sevilla Airport?

  De overgrote meerderheid van de auto’s heeft een vol-vol brandstofbeleid, wat betekent dat je voertuig wordt geleverd met een volle tank brandstof. Om brandstofkosten te voorkomen, dien je het voertuig met dezelfde hoeveelheid brandstof terug te brengen als bij het ophalen.

  Welke opties zijn er om van Sevilla Airport naar het centrum van Sevilla te komen? 

  Bus
  Sevilla Airport (SVQ) heeft een speciale buslijn, genaamd Línea EA: Airport Special, die tussen het stadscentrum (Plaza de Armas) en de luchthaven rijdt, met vele handige haltes. De reis naar het centrum duurt ongeveer 30-35 minuten bij normaal verkeer.

  Taxi
  Hoewel dit het snelste vervoermiddel is, is het ook het duurste. Binnen 15 minuten ben je met de taxi in Sevilla. De gemiddelde prijs voor een enkele reis bedraagt € 20,00 – 35,00.

  Auto
  De snelweg A-4 / E-5 (richting Córdoba – Madrid) verbindt met Sevilla Airport (afrit 533). Indien de richting Córdoba – Sevilla is, komt dat overeen met afrit 532.

  Vanuit de steden Cádiz en/of Huelva is de luchthaven bereikbaar via de SE-30, tot aan het knooppunt met de nationale A-4 / E-5. Neem vervolgens afrit 533.

  De snelwegen rond Sevilla bieden relatief eenvoudige toegang tot Jerez (minder dan een uur), Marbella in Costa del Sol (ongeveer 3 uur) en zelfs Faro in Portugal (ongeveer 2½ uur).

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen