Meer...
  HomeAfrikaBurkina FasoBurkina Faso, onrustig land met bewogen geschiedenis en vele schatten

  Burkina Faso, onrustig land met bewogen geschiedenis en vele schatten

  Burkina Faso is een land gelegen in West-Afrika, tussen Ghana en Mali. Het is een relatief onontdekt toeristisch bestemming, maar biedt veel prachtige landschappen en culturele bezienswaardigheden.

  De hoofdstad van Burkina Faso is Ouagadougou, een drukke stad met een levendige markt en een aantal interessante musea en galeries. Een must-see is het Musée National, dat een overzicht geeft van de geschiedenis en cultuur van het land. Ook het Musée de la Musique is een bezoek waard, met een uitgebreide collectie van traditionele instrumenten.

  Een andere belangrijke stad in Burkina Faso is Bobo-Dioulasso, gelegen in het zuidwesten van het land. Hier vind je de prachtige Gourma-leproserie, een oud klooster dat nu dienst doet als museum over de lepraziekte. Ook is er het Hôtel de la Poste, een prachtig gerestaureerd koloniaal gebouw dat nu dienst doet als hotel en restaurant.

  Een van de grootste attracties in Burkina Faso is het Parc National de Nazinga, gelegen in het zuiden van het land. Dit park is een paradijs voor natuurliefhebbers, met een rijke biodiversiteit en een aantal zeldzame diersoorten, waaronder olifanten, luipaarden en buffels. Je kunt hier ook genieten van de prachtige flora, met onder andere baobab-bomen en acacia’s.

  Voor liefhebbers van avontuur en outdoor activiteiten is Burkina Faso ook een prima bestemming. Zo kun je bijvoorbeeld mountainbiken of paardrijden door de indrukwekkende Sahel-woestijn, of kanoën op de rivier de Mouhoun. Ook kun je deelnemen aan een wandeltocht door de prachtige Banfora-vallei, met haar adembenemende watervallen en grotten.

  Het culturele leven in Burkina Faso is ook zeker de moeite waard. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een traditionele dans- of muziekworkshop, of een bezoek brengen aan een van de vele dorpjes en stammen die het land rijk is. Hier kun je meer te weten komen over de rijke folklore en gebruiken van het land.

  Al met al biedt Burkina Faso veel prachtige landschappen, interessante culturele bezienswaardigheden en avontuurlijke activiteiten. Het is een onontdekt pareltje in West-Afrika en zeker een bezoek waard voor liefhebbers van natuur, cultuur en avontuur. Het land heeft een vriendelijke bevolking en biedt goede mogelijkheden voor toeristen, met onder andere comfortabele hotels en restaurants. Zo kun je bijvoorbeeld verblijven in de traditionele hutten van de Lobi-stam in het noorden van het land, of kiezen voor een luxe hotel in de stad.

  Wanneer je naar Burkina Faso reist, is het aan te raden om een gids te huren die je kan begeleiden naar de meest interessante plekken. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een safari in het Parc National de Nazinga, of een wandeling maken door de indrukwekkende Sahel-woestijn. Ook kun je deelnemen aan een rondreis door het land, waarbij je verschillende steden en dorpen bezoekt en meer te weten komt over de geschiedenis en cultuur van Burkina Faso.

  In het algemeen is Burkina Faso een veilig land om te bezoeken, maar het is wel belangrijk om op de hoogte te blijven van de actuele situatie. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat er in bepaalde gebieden een reisadvies geldt vanwege bijvoorbeeld politieke onrust of veiligheidsrisico’s. Het is daarom aan te raden om je goed te informeren voordat je op reis gaat.

  In het kort biedt Burkina Faso veel interessante bezienswaardigheden en activiteiten voor toeristen. Het land heeft prachtige landschappen, een rijke cultuur en vriendelijke bevolking. Als je op zoek bent naar een avontuurlijke en onontdekte bestemming in West-Afrika, dan is Burkina Faso zeker een goede keuze.

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen