Meer...
  HomeAfrikaBurundiBurundi, land met wijdse savannes en koloniale geschiedenis

  Burundi, land met wijdse savannes en koloniale geschiedenis

  Burundi is een klein land in Oost-Afrika, gelegen tussen Rwanda, Tanzania en de Congo-Kinshasa. Het is bekend om zijn prachtige natuur, met uitgestrekte savannes, bergen en meren. Daarnaast is het land rijk aan cultuur en geschiedenis, wat het tot een interessante bestemming maakt voor toeristen.

  Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Burundi is de stad Gitega, de voormalige hoofdstad van het land. Hier kunt u het prachtige National Museum bezoeken, waar u kunt leren over de geschiedenis en cultuur van Burundi. Ook is er het hoofdhuis van het koninkrijk van Burundi, dat nu een museum is waar u kunt zien hoe de koningen van Burundi vroeger leefden.

  Een andere must-see in Burundi is het Ruvubu National Park, gelegen in het noorden van het land. Dit park is een van de grootste natuurgebieden van Afrika en biedt prachtige uitzichten op de savannes en de Ruvubu-rivier. Hier kunt u verschillende dieren spotten, zoals olifanten, leeuwen, giraffen en nijlpaarden. Ook is er een kolonie flamingo’s te zien op het Rweru-meer.

  Verder is Burundi ook een populaire bestemming voor avontuurlijke toeristen. Zo kunt u hier bergbeklimmen, raften en kayaken op de rivieren en meren van het land. Ook is er de mogelijkheid om te kamperen in de natuur, wat een unieke ervaring is om de nacht door te brengen onder de sterrenhemel van Afrika.

  Wat betreft accommodatie, biedt Burundi verschillende opties voor toeristen. Zo zijn er luxe hotels en resorts te vinden, met zwembaden en andere faciliteiten. Maar ook zijn er kleine, lokale hotels en guesthouses die een authentieke ervaring bieden. Daarnaast zijn er ook safari-camps waar u kunt overnachten in tenten of bungalows, om zo dichtbij de natuur te zijn.

  Qua eten en drinken biedt Burundi een aantal heerlijke gerechten. Zo is er de nationale schotel, de “Ibihaza”, gemaakt van gekookte bonen en groenten. Ook is er het populaire “Igisafuriya”, een gerecht van gebraden vis en bananen. Verder zijn er verschillende lokale dranken te proeven, zoals “Urwarwa”, gemaakt van bier en honing, en “Icyangombwa”, een alcoholische drank gemaakt van banaan.

  Voor wie geïnteresseerd is in lokale markten, is Burundi een paradijs. Er zijn talloze markten te vinden in het land, waar u kunt rondkijken naar lokale producten en kunstwerken. Zo is er de Ijenda Market in Gitega, de grootste markt van het land, en de Usumbura Market in Bujumbura, de hoofdstad van Burundi. Hier kunt u onder andere lokale kleding en sieraden kopen, maar ook verse groenten en fruit.

  Burundi is ook bekend om zijn levendige muziek- en danscultuur. Zo zijn er verschillende traditionele dansgroepen die optredens geven, zoals de Ingano Dance Group en de Intore Dance Troupe. Daarnaast zijn er veel muzikanten in het land die de lokale stijl “Igikakuri” spelen, een soort van percussie en zang. Er zijn ook regelmatig festivals en evenementen waar u deze culturele activiteiten kunt bewonderen.

  Al met al is Burundi een prachtig land om te bezoeken voor zowel natuurliefhebbers als culturele toeristen. Het biedt een unieke ervaring om de verschillende landschappen en culturen van het land te ontdekken, en om de gastvrijheid van de lokale bevolking te ervaren. Dus als u op zoek bent naar een avontuurlijke en authentieke vakantiebestemming, is Burundi zeker een aanrader.

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen