Meer...
  HomeZuid-AmerikaBoliviaBolivia: beleef het Amazone-regenwoud, bruisend La Paz en het Andes-gebergte

  Bolivia: beleef het Amazone-regenwoud, bruisend La Paz en het Andes-gebergte

  Bolivia is een land gelegen in Zuid-Amerika, bekend om zijn rijke culturele erfgoed en adembenemende natuur. Het land staat bekend om zijn bijzondere landschappen, van de hoge Andes-gebergte tot het prachtige Amazone-regenwoud.

  Een must-see tijdens een bezoek aan Bolivia is de hoofdstad La Paz, gelegen op een hoogte van 3.640 meter. Deze stad is uniek vanwege haar kleurrijke markten en traditionele ambachten, zoals de bekende handgemaakte wolproducten. Daarnaast is La Paz de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde Salar de Uyuni, een zoutvlakte die in de regentijd verandert in een spiegelende zoutzee.

  Een andere populaire bestemming in Bolivia is de stad Sucre, gelegen in het zuiden van het land. Deze stad is bekend om haar prachtige koloniale gebouwen en is ook de wettelijke hoofdstad van Bolivia. Bezoekers kunnen hier genieten van de bijzondere architectuur en de traditionele gerechten in een van de vele lokale restaurants.

  Voor liefhebbers van natuur is een bezoek aan de Madidi National Park een must. Dit park staat bekend om zijn grote biodiversiteit en biedt de kans om te genieten van een grote verscheidenheid aan flora en fauna, van apen en papegaaien tot jaguars en zalmvissen.

  Een andere populaire natuurbestemming in Bolivia is het Titicaca-meer, gelegen op een hoogte van 3.812 meter. Dit meer is het hoogst gelegen navigabele meer ter wereld en biedt de kans om de unieke Uros-eilanden te bezoeken, gemaakt van totora-veren en vissersdorpen langs de oevers.

  Bolivia biedt ook vele avontuurlijke activiteiten, zoals raften in de rivieren van het Amazone-regenwoud of bergbeklimmen in de Andes. Daarnaast biedt het land ook unieke culturele ervaringen, zoals het bezoeken van de traditionele dorpen van de indigene bevolking en het meedoen aan de beroemde carnaval in Oruro.

  Bolivia is ook bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur, met prachtige musea en historische bezienswaardigheden. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld het National Museum of Archaeology en Ethnography bezoeken in La Paz of de ruïnes van Tiwanaku, een pre-Inca-site gelegen bij het Titicaca-meer.

  Ook de lokale keuken is een must-try tijdens een bezoek aan Bolivia. Probeer de bekende platillo paceño, een gerecht bestaande uit aardappelen, quinoa en vlees, of de salteñas, een soort gevulde pasteitjes. Vergeet ook niet om de lokale drankjes te proeven, zoals de quinoa-bier of de singani, een alcoholische drank gemaakt van druiven.

  Bolivia is een uniek land dat zowel natuurliefhebbers als cultuur- en avontuurliefhebbers aan kan spreken. Met zijn rijke erfgoed en adembenemende natuur biedt het land vele unieke belevenissen voor toeristen.

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen