Meer...
  HomeAfrikaZimbabweZimbabwe: prachtige landschappen en rijke flora & fauna

  Zimbabwe: prachtige landschappen en rijke flora & fauna

  Zimbabwe is een land gelegen in het zuidoosten van Afrika en staat bekend om zijn unieke culturele erfgoed, prachtige landschappen en rijke dierenwereld. Het land heeft verschillende toeristische attracties, zoals de Victoria Falls, de grootste watervallen ter wereld, en de Matobo National Park, een beschermd natuurgebied waar de bekende Zimbabwe-rotsen te vinden zijn.

  Shoestring.nlMeerdere groeps- en singlereizen

  Victoria Falls

  De Victoria Falls, ook wel bekend als Mosi-oa-Tunya, wat staat voor “Smoke That Thunders”, zijn de grootste watervallen ter wereld met een lengte van 1,7 km en een hoogte van 108 meter. De watervallen zijn te vinden op de grens tussen Zimbabwe en Zambia en zijn vanaf beide landen te bezoeken.

  De watervallen zijn het gehele jaar door indrukwekkend, maar het meest spectaculair zijn ze in april en mei wanneer de waterval op zijn hoogste staat door het regenseizoen. Vanaf de Zimbabwe kant van de watervallen is het mogelijk om een wandeling te maken over de Rainbow Bridge, waarvan het uitzicht op de watervallen adembenemend is. Ook is het mogelijk om een helicoptervlucht te maken boven de watervallen om ze vanuit de lucht te bewonderen.

  Matobo National Park

  De Matobo National Park is gelegen in het zuiden van Zimbabwe en is een beschermd natuurgebied met een unieke landschap van kleine heuvels en rotsformaties. Het gebied is rijk aan flora en fauna, waaronder de bekende Zimbabwe-rotsen, waarvan sommige meer dan 3000 jaar oud zijn.

  In het park is het mogelijk om te wandelen of te paardrijden om de natuur te verkennen. Ook is er de mogelijkheid om wilde dieren te spotten, zoals neushoorns, leeuwen, luipaarden en giraffen. Voor de avontuurlijke bezoeker is er ook de mogelijkheid om te bergbeklimmen of te abseilen van de Zimbabwe-rotsen.

  In het park zijn ook verschillende historische sites te bezoeken, zoals de grave van Cecil Rhodes, de Britse kolonist die een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van Zimbabwe. Ook is er de mogelijkheid om de nederzetting van de San-stam te bezoeken, een oude stam die al duizenden jaren in het gebied woont.

  Harare

  Harare is de hoofdstad van Zimbabwe en staat bekend om zijn levendige sfeer en culturele aanbod. De stad heeft verschillende musea en galeries, waaronder het National Gallery of Zimbabwe en het Zimbabwe Museum of Human Sciences. Bezoekers kunnen hier kennis maken met de rijke culturele geschiedenis van Zimbabwe en de Afrikaanse kunst en erfgoed.

  In Harare is ook de Mbare Musika Markt te vinden, de grootste markt van de stad waar lokale producten en handgemaakte souvenirs te koop zijn. Verder is het mogelijk om te genieten van de lokale keuken in een van de vele restaurants en foodmarkten in de stad.

  Voor wie van natuur houdt, is een bezoek aan de botanische tuin van Harare een aanrader. De tuin is gelegen in het centrum van de stad en biedt een prachtige oase van groen, met verschillende soorten planten en bloemen.

  Bulawayo

  Bulawayo is de tweede grootste stad van Zimbabwe en ligt in het westen van het land. De stad staat bekend om zijn rijke historie en culturele aanbod, met verschillende musea en galeries. Bezoekers kunnen hier kennis maken met de geschiedenis van Bulawayo en Zimbabwe, zoals het Ndebele Heritage Museum en het Natural History Museum of Zimbabwe.

  In Bulawayo is ook het Chipangali Wildlife Orphanage te vinden, een opvanghuis voor geredde wilde dieren. Bezoekers kunnen hier de dieren bewonderen en leren over de werkzaamheden van het opvanghuis. Ook is het mogelijk om te genieten van de prachtige natuur rondom Bulawayo, zoals het Matobo National Park en de Khami Ruins, een historische nederzetting uit de 16e eeuw.

  Hwange National Park

  Hwange National Park is gelegen in het westen van Zimbabwe en is een van de grootste nationale parken van het land. Het park is rijk aan flora en fauna, waaronder olifanten, leeuwen, luipaarden en neushoorns. Bezoekers kunnen hier een safari maken om de wilde dieren te spotten of te genieten van de prachtige natuur.

  Het park heeft ookat jullie ook verschillende accommodaties, van luxe lodges tot kampeerplekken, voor een verblijf midden in de natuur. Ook zijn er verschillende activiteiten te doen, zoals wandelen, paardrijden of een boottocht over de Zambezi rivier.

  Lake Kariba

  Lake Kariba is een kunstmatig meer gelegen in het noordwesten van Zimbabwe. Het meer is ontstaan in de jaren 50 toen een dam werd gebouwd over de Zambezi rivier. Het meer biedt verschillende toeristische attracties, zoals boottochten, sportvissen en wildlife safari’s.

  Bezoekers kunnen genieten van het prachtige uitzicht over het meer vanaf een van de vele accommodaties rondom het meer, zoals luxe lodges en kampeerplekken. Ook is het mogelijk om te genieten van de lokale keuken en het nachtleven in de stadjes rondom het meer.

  Great Zimbabwe National Monument

  Het Great Zimbabwe National Monument is een historische nederzetting gelegen in het zuidoosten van Zimbabwe. De nederzetting is ontstaan rond de 12e eeuw en is een belangrijk erfgoed van Zimbabwe. Bezoekers kunnen hier de resten van de oude gebouwen bewonderen en leren over de geschiedenis van de nederzetting en de Shona-stam die er ooit woonde.

  In het monument is ook een museum te vinden waar bezoekers kennis kunnen maken met de rijke culturele geschiedenis van Zimbabwe. Ook zijn er verschillende wandelpaden om het gebied te verkennen en het prachtige uitzicht te bewonderen.

  In het gebied rondom het monument zijn ook verschillende accommodaties te vinden, van luxe lodges tot kampeerplekken, voor een verblijf midden in de natuur. Ook zijn er verschillende activiteiten te doen, zoals paardrijden of een bezoek aan de omliggende dorpen om kennis te maken met de lokale bevolking.

  In het kort biedt Zimbabwe een unieke mix van cultureel erfgoed, prachtige natuur en rijke wildlife. Bezoekers kunnen genieten van de indrukwekkende Victoria Falls, de prachtige Matobo National Park en de levendige steden Harare en Bulawayo. Ook is er de mogelijkheid om te genieten van de natuur in Hwange National Park of Lake Kariba en kennis te maken met de historie in het Great Zimbabwe National Monument. Kortom, Zimbabwe is een must-see bestemming voor liefhebbers van natuur en cultuur.

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen