Meer...
  HomeItaliëCapriCapri: eiland van kunstenaars, jetset en mystiek

  Capri: eiland van kunstenaars, jetset en mystiek

  Een azuurblauwe zee die de kliffen kust, zonovergoten terrassen en een eiland vol historie en mystiek: welkom op Capri. Dit Italiaanse eiland, gelegen in de Tyrrheense Zee vlak voor de kust van Napels, is al eeuwenlang een toevluchtsoord voor kunstenaars, schrijvers en de internationale jetset. Maar wat maakt Capri zo onweerstaanbaar?

  Aanbevolen reisaanbieders voor een Italië vakantie

  TUI722 accommodaties
  Eliza was here106 accommodaties
  Riksjatravel8 rondreizen
  37 luxe campings

  Een geschiedenis die teruggaat tot de Oudheid

  Capri’s verleden is rijk en divers. Van de oude Romeinen die hier hun luxueuze villa’s bouwden tot de hedendaagse beroemdheden die het eiland kiezen als hun favoriete vakantiebestemming. De overblijfselen van de Romeinse tijd zijn nog steeds zichtbaar, zoals de Villa Jovis, ooit het buitenverblijf van keizer Tiberius.

  Natuurschoon 

  De natuurlijke schoonheid van Capri kan niet worden onderschat. De typerende Faraglioni-rotsformaties die uit de zee oprijzen, bieden een iconisch gezicht en zijn onlosmakelijk verbonden met het imago van het eiland. Daarnaast zijn er talloze grotten en baaien die het verkennen waard zijn, zoals de beroemde Blauwe Grot, waar het water een betoverende schittering heeft door het zonlicht dat reflecteert op de zeegrotbodem.

  Capri-stad en Anacapri

  Het eiland bestaat uit twee belangrijke stedelijke centra: Capri-stad en Anacapri. Capri-stad is het bruisende hart van het eiland met zijn chique boetieks, terrassen en het beroemde “Piazzetta”. Een bezoek aan deze centrale plein, zowel overdag als ’s avonds, biedt een geweldig beeld van het levendige eilandleven.

  Anacapri, daarentegen, ligt hoger en biedt een meer ontspannen sfeer. Hier kunnen bezoekers genieten van een rustiger tempo, pittoreske straatjes en prachtige panoramische uitzichten over het eiland.

  Culinaire verleidingen

  De Italiaanse keuken staat wereldwijd bekend om zijn verfijning en Capri stelt daarin zeker niet teleur. Met verse zeevruchten, lokaal geproduceerde limoncello en de beroemde Caprese salade – met tomaten, mozzarella en basilicum – kunnen bezoekers genieten van het beste dat de Middellandse Zee te bieden heeft. De talloze restaurants en cafés bieden voor elk wat wils, van traditionele gerechten tot hedendaagse gastronomie.

  Activiteiten en bezienswaardigheden

  Capri is niet alleen een plaats van ontspanning, maar biedt ook tal van activiteiten. Wandelliefhebbers kunnen de paden bewandelen die over het hele eiland lopen, met routes variërend van eenvoudige wandelingen tot uitdagende tochten. Cultuurliefhebbers zullen de vele kerken, musea en historische sites zoals de Villa San Michele waarderen. En voor degenen die op zoek zijn naar een beetje glamour, zijn er altijd de boetieks en winkels van wereldklasse die een breed scala aan luxegoederen aanbieden.

  Resumerend

  Capri is een eiland van contrasten: historie en moderniteit, rust en levendigheid, natuur en cultuur. Het is een plek waar de ziel tot rust komt terwijl de zintuigen voortdurend worden geprikkeld. Een bezoek aan dit prachtige Italiaanse eiland belooft een ervaring te zijn die nog lang in het geheugen gegrift zal staan.

  Aanbevolen reisaanbieders voor een Italië vakantie

  TUI722 accommodaties
  Eliza was here106 accommodaties
  Riksjatravel8 rondreizen
  37 luxe campings

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen