Meer...
  HomeEngelandPrestonPreston, schaduwstadje met een rijke geschiedenis & pittoreske landschappen

  Preston, schaduwstadje met een rijke geschiedenis & pittoreske landschappen

  In de schaduw van grote Engelse steden zoals Manchester en Liverpool, ligt Preston, een stad met een rijke geschiedenis, pittoreske landschappen en een unieke cultuur die bezoekers zal betoveren. Hoewel het misschien minder bekend is dan zijn beroemde buren, heeft Preston genoeg te bieden aan reizigers die op zoek zijn naar een authentieke Engelse ervaring.

  Geschiedenis en Cultuur

  De geschiedenis van Preston gaat terug tot de Romeinse tijd, maar het werd vooral bekend tijdens de industriële revolutie. De stad was een hub voor de textielindustrie, en veel van de historische fabrieken en molens zijn nu omgebouwd tot moderne appartementen, winkels en kantoren. De mensen van Preston staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Ze zijn trots op hun erfgoed, maar staan ook open voor moderne invloeden, wat een dynamische mix van oud en nieuw creëert.

  Bezienswaardigheden

  1. Harris Museum & Art Gallery: Dit indrukwekkende museum in het hart van de stad biedt een fascinerend overzicht van de geschiedenis van Preston en omvat ook een uitgebreide kunstcollectie. Het is een perfecte plek voor zowel geschiedenisliefhebbers als kunstliefhebbers.
  2. Avenham and Miller Parks: Deze aangrenzende parken vormen een oase van rust in de stad. Ze zijn perfect voor een ontspannen wandeling en bieden prachtige uitzichten op de rivier de Ribble.
  3. Preston Docklands: Ooit het grootste single dock bassin ter wereld, nu een levendige woon- en recreatiegebied met winkels, restaurants en een multiplex bioscoop. Het is ook de thuisbasis van de Steam Railway, een populaire attractie voor gezinnen.
  4. St. Walburge’s Church: Met zijn indrukwekkende torenspits is deze kerk een belangrijk herkenningspunt in Preston. Het is een prachtig voorbeeld van neogotische architectuur en zeker een bezoek waard.
  5. Brockholes Nature Reserve: Dit unieke natuurgebied biedt bezoekers de kans om lokale flora en fauna te ontdekken. De drijvende bezoekerscentra zijn een architectonisch hoogstandje en de perfecte plek om te genieten van het omliggende landschap.

  Klimaat

  Preston heeft een gematigd zeeklimaat, typisch voor veel delen van Engeland. In de zomer zijn temperaturen gematigd, met gemiddelden rond de 20°C. Hoewel er zonnige dagen kunnen zijn, kunnen bezoekers ook wat regen verwachten. In de winter zijn de temperaturen koeler, vaak rond de 4°C, met af en toe vorst en sneeuw. Het is altijd raadzaam om voorbereid te zijn op wisselvallig weer wanneer je deze stad bezoekt.

  Interessante Weetjes

  1. Preston was de eerste stad buiten Londen die werd uitgeroepen tot een ‘stad’ in de moderne zin van het woord in 2002.
  2. De stad is de geboorteplaats van de ’temperance movement’, een sociale beweging tegen het overmatig gebruik van alcohol.
  3. De beroemde ‘Preston North End’ voetbalclub, opgericht in 1880, is een van de oprichters van de English Football League.

  Tips voor Toeristen

  1. Lokale markten: Bezoek de lokale markten om een gevoel te krijgen voor de cultuur en keuken van de regio.
  2. Fietsen: Overweeg een fiets te huren en het Guild Wheel-pad te verkennen, een 21 mijl lange cirkelvormige route rond Preston.
  3. Evenementen: Kijk uit naar lokale evenementen zoals het Lancashire Encounter Festival of de Preston Caribbean Carnival.
  4. Pubs: Probeer een traditionele pub zoals The Black Horse Inn voor een echt Engelse ervaring.
  5. Shoppen: North End’s winkelstraten zijn ideaal voor shopliefhebbers, met zowel bekende merken als onafhankelijke boetieks.
  6. Lancashire Hotpot: Probeer dit traditionele gerecht, een hartige stoofpot met lamsvlees en groenten.
  7. Openbaar vervoer: Maak gebruik van het uitgebreide openbaar vervoer om naburige steden en het platteland van Lancashire te verkennen.

  Kortom, Preston is een stad die zowel historische charme als moderne flair biedt. Voor degenen die het echte Engeland willen ervaren, ver van de typische toeristische paden, is Preston een bestemming die wacht om ontdekt te worden.

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen