Meer...
  HomeSpanjeBaskenlandBilbao, indrukwekkende stad in het schitterend Baskenland

  Bilbao, indrukwekkende stad in het schitterend Baskenland

  Bilbao, een stad genesteld in de groene heuvels van het Spaanse Baskenland, is een smeltkroes van verleden en heden. Deze levendige metropool heeft een unieke charme, waar traditionele Baskische cultuur en avant-gardistische kunst hand in hand gaan. Ga met ons mee op een reis door deze fascinerende stad en ontdek de wonderen die Bilbao te bieden heeft.

  De trotse Baskische cultuur is overal in Bilbao voelbaar. De taal, Euskara, is een van de oudste talen in Europa en verschilt aanzienlijk van het Spaans. De Basken zijn bekend om hun rijke folklore, culinaire tradities, en diepgewortelde gevoel van gemeenschap. Festivals en vieringen worden met veel enthousiasme gevierd, waarbij de lokale bevolking traditionele dansen opvoert en oude liederen zingt.

  Aanbevolen reisaanbieders voor Bilbao

  TUI878 accommodaties
  Eliza was here225 accommodaties

  De Bezienswaardigheden van Bilbao

  Guggenheim Museum Bilbao Dit iconische museum, ontworpen door Frank Gehry, is een meesterwerk van hedendaagse architectuur. De futuristische structuren en glinsterende titanium panelen trekken direct de aandacht. Binnenin vind je een indrukwekkende collectie moderne en hedendaagse kunst.

  Casco Viejo De oude stad, of Casco Viejo, is het historische hart van Bilbao. Kronkelende straatjes, sfeervolle pleinen, en oude kerken nodigen uit tot verkenning. De Zeven Straatjes, de oorspronkelijke middeleeuwse kern van de stad, zijn een must-see.

  Mercado de la Ribera Deze historische markthal aan de rivier de Nervión is een waar paradijs voor fijnproevers. Verse vis, lokaal vlees, en kleurrijke groenten en fruit worden hier in overvloed aangeboden. Het is de ideale plek om kennis te maken met de Baskische keuken.

  Museo de Bellas Artes Een andere kunstige parel van Bilbao. Hier vind je een rijke collectie van zowel Baskische als internationale kunst, variërend van oude meesters tot moderne werken.

  Puente de Vizcaya Deze indrukwekkende hangbrug, gebouwd in de 19e eeuw, verbindt de steden Portugalete en Getxo. De brug is zowel functioneel als esthetisch en biedt een panoramisch uitzicht op de omgeving.

  Het Klimaat

  Bilbao in de Zomer De zomers in Bilbao zijn over het algemeen mild, met temperaturen die zelden boven de 30°C uitkomen. Dankzij de ligging aan de Atlantische Oceaan kunnen er soms wel wat regenachtige dagen zijn, maar over het algemeen zijn de zomers aangenaam en zonnig.

  Bilbao in de Winter In de winter blijft het relatief mild in Bilbao. Sneeuw is zeldzaam in de stad zelf, maar de omliggende heuvels kunnen een witte deken krijgen. Temperaturen liggen gemiddeld tussen de 8°C en 15°C.

  Interessante Weetjes over Bilbao

  1. Bilbao was oorspronkelijk een kleine nederzetting gevestigd voor de mijnbouw en de scheepsbouw industrieën.
  2. De stad is de thuisbasis van Athletic Club Bilbao, een van de oudste voetbalclubs in Spanje, die een uniek beleid hanteert van het alleen opstellen van Baskische spelers.
  3. Bilbao is bekend om zijn “pintxos”, kleine hapjes die vaak geserveerd worden met een drankje in lokale bars.

  Tips voor Toeristen

  1. Pintxos Proeven: Neem de tijd om te genieten van de lokale pintxos in de vele bars die Bilbao rijk is.
  2. Lokaal Vervoer: Overweeg een BilbaoCard aan te schaffen voor onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer en kortingen bij verschillende bezienswaardigheden.
  3. Festivals: Als je de kans hebt, bezoek dan Bilbao tijdens een van de vele festivals zoals Semana Grande.
  4. Loop langs de Nervión: Een wandeling langs de rivier biedt prachtige uitzichten en leidt je langs enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.
  5. Baskische Les: Overweeg een korte cursus Euskara te volgen om je onder te dompelen in de lokale cultuur.
  6. Bezoek de Kust: Op korte afstand van Bilbao liggen prachtige kustplaatsen zoals San Sebastián en Getxo.
  7. Respecteer de Cultuur: De Basken zijn trots op hun erfgoed. Toon respect voor hun tradities en manier van leven.

  Als stad die zowel haar geschiedenis omarmt als vooruit kijkt naar de toekomst, biedt Bilbao reizigers een unieke en onvergetelijke ervaring. Van zijn indrukwekkende architectonische hoogstandjes tot zijn diepgewortelde culturele tradities, het is een bestemming die blijft verrassen en inspireren.

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen