Meer...
  HomeNoordrijn-WestfalenKeulenKeulen: Het Groene Hart van het Rijnland

  Keulen: Het Groene Hart van het Rijnland

  Keulen, een stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, is het culturele en historische juweel van het Rijnland in Duitsland. Gelegen aan de oevers van de Rijn, biedt deze levendige stad een perfecte mix van middeleeuwse charme en moderne stedelijke flair. De kenmerkende skyline, gedomineerd door de torenhoge spitsen van de Dom van Keulen, nodigt bezoekers uit om de diepte en diversiteit van deze fascinerende stad te verkennen.

  De Bezienswaardigheden

  Keulse Dom (Kölner Dom) De Dom van Keulen, een UNESCO-werelderfgoed, is het meest iconische bouwwerk van de stad. Dit gotische meesterwerk is met zijn torenhoge tweelingtorens het op twee na hoogste kathedraalgebouw ter wereld. Binnenin kunnen bezoekers de prachtige gebrandschilderde ramen en de Schatkamer vol met kostbare relikwieën bewonderen. Voor de avontuurlijken is er de mogelijkheid om de 533 trappen te beklimmen voor een panoramisch uitzicht over de stad.

  Oude Stad (Altstadt) De historische oude stad van Keulen is een labyrint van smalle straatjes, schilderachtige pleinen en traditionele Duitse tavernes. Een hoogtepunt is de ‘Heinzelmännchenbrunnen’, een fontein die een beroemde Keulse legende viert.

  Chocolademuseum (Schokoladenmuseum) Wie houdt er niet van chocolade? Dit museum, gelegen aan de oevers van de Rijn, neemt bezoekers mee op een zoete reis door de geschiedenis van chocolade, van de oude Maya’s tot moderne productieprocessen. Vergeet niet om de heerlijke monsters te proeven!

  Romeins-Germaans Museum (Römisch-Germanisches Museum) Duik in de oudheid en ontdek de Romeinse oorsprong van Keulen. Dit museum biedt een uitgebreide collectie van artefacten uit de Romeinse tijd, inclusief prachtig bewaard gebleven mozaïeken en indrukwekkende grafmonumenten.

  Rheinauhafen Een voormalig commercieel havengebied dat is getransformeerd tot een hippe wijk vol met moderne architectuur, kunstgalerieën en trendy bars. De drie karakteristieke ‘Kranhäuser’ (kraangebouwen) domineren de skyline en vormen een prachtig contrast met de historische elementen van de stad.

  Cultuur en Mensen

  Keulen staat bekend om zijn openhartigheid en tolerantie. De inwoners, vaak ‘Kölsch’ genoemd naar het lokale bier, zijn trots op hun stad en staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Feesten zit in hun bloed; het jaarlijkse carnaval is een van de grootste en meest kleurrijke in Duitsland. Hier vieren jong en oud samen, gekleed in uitbundige kostuums, met parades en muziek.

  Klimaat

  In de zomer geniet Keulen van milde temperaturen die variëren van 20°C tot 25°C. Dit is de ideale tijd voor rondvaarten op de Rijn, wandelingen langs de rivieroevers of het verkennen van de vele terrasjes in de oude stad.

  De winter in Keulen is vaak koud, met temperaturen die kunnen dalen tot onder het vriespunt. Sneeuwval is mogelijk, wat een magische sfeer geeft aan de historische straten en gebouwen. De kerstmarkten zijn een must tijdens deze periode, met hun fonkelende lichtjes en geur van geglühwein.

  Interessante Weetjes

  1. Keulen heeft een van de oudste universiteiten van Europa, opgericht in 1388.
  2. Het Eau de Cologne (Keuls water) werd oorspronkelijk gecreëerd in Keulen in de 18e eeuw.
  3. Elk jaar trekken miljoenen mensen naar Keulen voor het carnaval, dat begint op 11 november om 11:11 uur en culmineert in enorme straatparades in februari of maart.

  Tips voor Toeristen:

  1. Probeer het lokale bier, Kölsch, geserveerd in smalle glazen en vaak vergezeld van traditionele snacks.
  2. Bezoek Keulen tijdens het carnaval voor een onvergetelijke ervaring.
  3. Huur een fiets en verken de stad langs de oevers van de Rijn.
  4. Bezoek een traditionele ‘Brauhaus’ voor een authentieke Keulse eetervaring.
  5. Mis de zonsondergang niet vanaf een van de vele bruggen over de Rijn.
  6. Reserveer voor populaire musea en attracties om lange wachttijden te voorkomen.
  7. Vergeet niet om een cruise op de Rijn te maken, vanwaar je een uniek perspectief op de stad krijgt.

  Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een culinair avonturier of gewoon op zoek bent naar een levendige stedelijke ervaring, Keulen heeft voor ieder wat wils.

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen