Meer...
  HomeDuitslandBeierenRothenburg ob der Tauber - Middeleeuwse stad in hartje Beieren

  Rothenburg ob der Tauber – Middeleeuwse stad in hartje Beieren

  Rothenburg ob der Tauber, genesteld in het hart van Beieren, is als een levend sprookje. Deze goed bewaarde middeleeuwse stad trekt jaarlijks duizenden toeristen aan, die allemaal komen voor een kans om in een verhaal te stappen dat door de tijd zelf is gevormd. Elk steegje, elke geplaveide straat en elk historisch gebouw vertelt een verhaal, wachtend om door u ontdekt te worden.

  Geschiedenis en Cultuur

  Rothenburg ob der Tauber staat bekend om zijn rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het werd een vrije rijksstad in 1170 en heeft sindsdien een turbulente geschiedenis meegemaakt, inclusief oorlogen en verschillende bezettingen. Ondanks dit alles is de oude charme behouden gebleven, die vandaag de dag nog steeds levendig is in de cultuur van de stad.

  Typische Cultuur

  De inwoners van Rothenburg ob der Tauber zijn trots op hun erfgoed en tradities. Deze trots is zichtbaar in de zorgvuldig bewaarde architectuur en de viering van festivals die een knipoog zijn naar het verleden. Hier wandel je door straten waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, met inwoners die hartelijk en gastvrij zijn, altijd klaar om de verhalen en legendes van hun stad te delen.

  Het Klimaat

  In de zomer wordt de stad warm, met temperaturen die vaak boven de 30 graden Celsius stijgen, terwijl de winters koud kunnen zijn, met sneeuw die de oude stadsmuren en -torens bedekt, en temperaturen die vaak onder het vriespunt dalen. Ongeacht het seizoen, de stad biedt een schilderachtig uitzicht dat toeristen uit alle windstreken trekt.

  Bezienswaardigheden

  1. St. Jakobskerk

  Deze indrukwekkende kerk herbergt een kunstwerk van groot belang: het Heilig Bloed altaarstuk gemaakt door Tilman Riemenschneider tussen 1499 en 1505. Het is een prachtig voorbeeld van houtsnijwerk uit die periode.

  2. Het Plönlein

  Het Plönlein is een klein, maar ongelooflijk pittoresk plein dat vaak het meest gefotografeerde punt van de stad wordt genoemd. Hier kun je je verwonderen over de vakwerkhuizen en de Siebers-toren, een plek die je absoluut niet mag missen.

  3. De Stadsmuren

  De goed bewaarde stadsmuren zijn een testament van de middeleeuwse verdedigingsstructuren. Wandel over de muren voor een uniek perspectief op de stad en om de indrukwekkende torens te bewonderen.

  4. Het Duitse Kerst Museum

  Voor liefhebbers van kerstmis is dit museum een waar paradijs. Het hele jaar door kun je hier genieten van de kerstsfeer en alles leren over de geschiedenis van de Duitse kersttradities.

  5. De Burggarten

  Dit is een prachtige tuin die rust en stilte biedt, met een adembenemend uitzicht op de Tauber vallei. Het is de perfecte plek voor een ontspannen wandeling.

  Interessante Weetjes

  1. Rothenburg ob der Tauber was een inspiratie voor films: De schilderachtige straatjes en gebouwen van de stad hebben als inspiratie gediend voor verschillende films, waaronder de Disney-klassiekers “Pinokkio” en “Chitty Chitty Bang Bang”.
  2. De stad heeft een nachtwaker: Net als in de middeleeuwen, heeft Rothenburg ob der Tauber een nachtwaker die elke avond door de straten wandelt, en toeristen kunnen zich bij zijn ronde aansluiten om meer te leren over de geschiedenis van de stad.
  3. Er is een middeleeuws misdaadmuseum: Dit museum geeft inzicht in de juridische geschiedenis van Duitsland en toont verschillende martelwerktuigen en strafmethoden uit het verleden.

  Tips voor Toeristen

  1. Vroeg opstaan: Begin uw dag vroeg om de drukte te vermijden en om van een rustige ochtendwandeling door de straten te genieten.
  2. Lokaal eten proberen: Probeer de lokale delicatessen, waaronder Schneeballen, een soort gebak dat typisch is voor de regio.
  3. Deelname aan een rondleiding: Doe mee aan een rondleiding om meer te leren over de rijke geschiedenis van de stad.
  4. Bezoek tijdens de kerstmarkt: Als u de mogelijkheid heeft, plan dan een bezoek tijdens de kerstperiode om de legendarische kerstmarkt van Rothenburg ob der Tauber te ervaren.
  5. Comfortabele schoenen zijn een must: De stad bestaat uit veel geplaveide straten; draag comfortabele schoenen om met gemak te kunnen wandelen.
  6. Musea bezoeken: Neem de tijd om de verschillende musea in de stad te bezoeken, die elk een uniek aspect van de geschiedenis en cultuur van Rothenburg belichten.
  7. Neem een picknick in de Burggarten: Pak een picknick in en geniet van een rustige lunch in de prachtige Burggarten.

  Rothenburg ob der Tauber nodigt uit tot een reis terug in de tijd, een onderdompeling in geschiedenis en cultuur, en een kans om een levend sprookje te ervaren. Bereid u voor om betoverd te worden door de charme en de wonderen die deze stad te bieden heef

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen