Meer...
  HomeItaliëBolognaAutohuur bij de luchthaven van Bologna: waar zit de terminal, welke aanbieder...

  Autohuur bij de luchthaven van Bologna: waar zit de terminal, welke aanbieder is het voordeligst?

  De Luchthaven Guglielmo Marconi is gelegen 6 km ten noordwesten van de stad Bologna, net naast de A14. In de afgelopen jaren is de luchthaventerminal uitgebreid met extra winkels, gates en een groter beveiligingsgebied. De luchthaven verwerkt nu 5 miljoen passagiers per jaar. De autoverhuurbalies zijn gevestigd op de begane grond van de luchthaventerminal. Parkeerplaatsen voor de autoverhuurbedrijven bevinden zich op de parkeerplaats voor autoverhuur, vlakbij de terminal.

  Welk autoverhuurbedrijf is het beste op de luchthaven van Bologna in Italië?

  Omdat iedere reis anders is, adviseren we gebruik te maken van een onafhankelijke vergelijkingssite. Die stelt je in staat veel aanbieders te vergelijken op prijs, voorwaarden en reviews.

  Kan ik een auto huren op de luchthaven van Bologna met een creditcard?

  Ja, je kunt een auto huren op de luchthaven van Bologna met een door een bank uitgegeven betaalpas. Voorwaarden voor het gebruik van een betaalpas: de pas moet op naam staan van de hoofdbestuurder. Veel aanbieders accepteren alleen MasterCard of VISA. Let op, het borgbedrag zal worden gereserveerd bij gebruik van een creditcard en er kunnen transactiekosten van toepassing zijn. Maximale huurperiode is vaak 28 dagen bij gebruik van een betaalpas. Prepaid en elektronische kaarten (Visa Electron) worden niet geaccepteerd.

  Kan ik een auto huren op de luchthaven van Bologna, Italië, als ik ouder ben dan 70?

  Ja, bij sommige autoverhuurbedrijven in Bologna kun je tot 99 jaar een auto huren zonder extra kosten.

  Kan ik een auto huren op de luchthaven van Bologna als ik jonger ben dan 25?

  Je kunt een auto huren op de luchthaven van Bologna vanaf 18 jaar. Sommige aanbieders brengen wel een extra toeslag in rekening voor jonge bestuurders.

  Kan ik een huurauto van Bologna meenemen om een ander land te bezoeken?

  Ja, sommige autoverhuurbedrijven staan je toe een huurauto mee te nemen naar het buitenland, maar je moet hiervoor eerst toestemming krijgen. Er zijn extra kosten verbonden aan het passeren van een internationale grens.

  Kan ik een huurauto van Bologna meenemen en deze in een andere stad achterlaten?

  Ja, sommige autoverhuurbedrijven staan eenrichtingsverhuur toe, maar je moet hen hierover van tevoren informeren. Er zal een extra vergoeding voor eenrichtingsverhuur in rekening gebracht worden als je de auto op een andere locatie achterlaat dan de ophaallocatie.

  Hoe lang moet ik in het bezit zijn van een rijbewijs om een auto te kunnen huren op de luchthaven van Bologna?

  Een volledig rijbewijs dat minimaal 1 jaar in bezit is zonder grote aantekeningen.

  Welke documenten heb ik nodig om een auto te huren op de luchthaven van Bologna?

  De hoofdbestuurder moet de volgende documenten op zijn of haar naam hebben: een volledig rijbewijs, een creditcard, de reserveringsvoucher en een paspoort.

  Wat is het brandstofbeleid voor een huurauto op de luchthaven van Bologna?

  Dit is afhankelijk van de autoverhuurder die je kiest. Het overgrote deel van de auto’s heeft een vol-tot-vol brandstofbeleid, wat betekent dat je voertuig wordt geleverd met een volle tank brandstof. Om brandstofkosten te voorkomen, moet je het met dezelfde hoeveelheid brandstof terugbrengen als toen je het ophaalde. Je kunt ook kiezen voor ophalen vol, terugbrengen leeg. Dit kan handiger zijn als je de auto zonder vertragingen terug wilt brengen, maar het zal duurder zijn.

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen