Meer...
  HomeEuropaRoemenieRoemenië: een ruwe diamant in Oost-Europa die smacht om ontdekt te worden

  Roemenië: een ruwe diamant in Oost-Europa die smacht om ontdekt te worden

  Roemenië, een land dat vaak over het hoofd wordt gezien door reizigers, heeft een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en een unieke cultuur die bezoekers keer op keer verbaast. Van de mystieke kastelen van Transsylvanië tot de bruisende straten van Boekarest en de traditionele dorpjes verscholen tussen de Karpaten, Roemenië biedt een diversiteit aan ervaringen die je nergens anders zult vinden.

  Belangrijkste bezienswaardigheden van Roemenië

  Bran-kasteel

  Beter bekend als het ‘Dracula-kasteel’, is dit historische bouwwerk een van de meest iconische plekken van Roemenië. Hoewel het kasteel slechts losjes verbonden is met Bram Stoker’s Dracula, blijft het een indrukwekkend en sfeervol bouwwerk dat zeker een bezoek waard is.

  Het parlementspaleis in Boekarest

  Als het op twee na grootste administratieve gebouw ter wereld (na het Pentagon en het nieuwe gebouw in China), is het Parlementspaleis een getuigenis van de communistische grandeur. Een rondleiding door de prachtige zalen en gangen biedt een unieke kijk in het tumultueuze verleden van het land.

  De Zwarte Zeekust

  Een zomers toevluchtsoord voor zowel lokale bewoners als buitenlandse toeristen. Steden als Constanța en Mamaia zijn populaire bestemmingen voor strandliefhebbers.

  Transfăgărășan snelweg

  Geroemd als een van de mooiste wegen ter wereld, slingert deze snelweg zich door het hart van de Karpaten, en biedt onderweg onvergetelijke uitzichten.

  Cultuur van Roemenië

  Traditionele muziek en dans

  De Roemeense folklore is rijk en divers. Van de snelle dansen in Transsylvanië tot de melancholische liederen van de regio Moldavië, de traditionele muziek en dans zijn een ware traktatie voor de zintuigen.

  Gastronomie

  Roemeense gerechten zijn stevig en smaakvol, met invloeden uit naburige landen en een eigen unieke twist. Probeer ‘mămăligă’ (een polenta-achtige schotel), ‘mici’ (gegrilde worstjes) en ‘sarmale’ (koolrolletjes met vlees).

  Feesten

  Roemenen weten hoe ze moeten vieren. Pasen en Kerstmis zijn bijzonder betekenisvol, maar het zijn de lokale dorpsfeesten en oogstfestivals die echt de ziel van het land onthullen.

  Overige interessante wetenswaardigheden

  De Roemeense taal

  Ondanks dat het land in Oost-Europa ligt, is Roemeens een Romaanse taal, nauw verwant aan Italiaans, Spaans en Frans. Dit komt door de Romeinse overheersing in de oudheid.

  Werelderfgoed

  Roemenië heeft een aantal UNESCO Werelderfgoedlocaties, waaronder de kerken van Moldavië, de Dacische forten van de Orăștie Mountains en de historische regio Maramureș met zijn houten kerken.

  Natuur

  Roemenië herbergt enkele van de laatste ongerepte bossen van Europa, waar je nog steeds beren, wolven en lynxen in het wild kunt tegenkomen.

  Roemenië, met zijn mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid, is een bestemming die wacht om ontdekt te worden. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of om je onder te dompelen in de lokale cultuur, Roemenië zal je niet teleurstellen.

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen