Meer...
  HomeEuropaPolenPolen: betoverende reisbestemming en bijzondere schatkamer van Europa

  Polen: betoverende reisbestemming en bijzondere schatkamer van Europa

  Polen is een veelzijdige en boeiende reisbestemming die zowel door reizigers met interesse in geschiedenis, cultuur en natuur. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot meer dan duizend jaar, heeft Polen een schat aan historische bezienswaardigheden, prachtige landschappen en een bruisende cultuur te bieden. Of je nu door de charmante straatjes van Krakau slentert, de imposante Tatra-bergen verkent of de rijke geschiedenis van Warschau induikt, Polen laat niemand onberoerd. Kom en ervaar de warme gastvrijheid van de Polen en ontdek de vele facetten van dit intrigerende land.

  Belangrijkste bezienswaardigheden in Polen 

  Krakau 

  Krakau, de voormalige hoofdstad van Polen, is een van de meest bezochte steden van het land. Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en ademt een sfeer van vervlogen tijden. Bezoek het indrukwekkende Wawel-kasteel, de thuisbasis van koningen en koninginnen, en bewonder de prachtige architectuur van de Rynek Główny, het centrale marktplein. Vergeet niet de fabuleuze St. Mary’s Basiliek te bewonderen en maak een wandeling door de Joodse wijk, Kazimierz, waar je de rijke Joodse geschiedenis van de stad kunt ontdekken.

  Warschau 

  Als hoofdstad van Polen is Warschau een stad die zich opmerkelijk heeft hersteld van de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog. Moderne architectuur en historische bezienswaardigheden gaan hand in hand, en de oude binnenstad is een prachtig voorbeeld van reconstructie. Bezoek het Koninklijk Paleis, slenter langs de levendige Nowy Świat-straat en maak een wandeling in het prachtige Łazienki Park. Warschau biedt ook talloze musea en gedenktekens die de geschiedenis van Polen en de Tweede Wereldoorlog belichten.

  Wieliczka-zoutmijn 

  De Wieliczka-zoutmijn, een van de oudste zoutmijnen ter wereld, is een unieke attractie die je niet mag missen. Onder de grond ontvouwt zich een betoverende wereld van zoutsculpturen, kapellen en zelfs een ondergronds meer. Het is een intrigerende mix van kunst en geschiedenis, en een bezoek hier biedt een onvergetelijke ervaring.

  Cultuur 

  De Poolse cultuur heeft een rijke en trotse traditie die teruggaat tot het middeleeuwse tijdperk. De Polen zijn trots op hun erfgoed en hechten veel waarde aan familiebanden en tradities. Muziek en dans spelen een belangrijke rol in het leven van de Polen, en folklorefestivals, zoals de Oberek en de Kujawiak, laten je kennismaken met hun levendige danscultuur. De Poolse keuken is ook een genot voor fijnproevers, met gerechten als pierogi (gevulde deegwaren), kielbasa (Poolse worst) en bigos (zuurkoolstoofpot). Mis ook niet de kans om lokale ambachten zoals keramiek, houtsnijwerk en Pools aardewerk te bewonderen en zelfs mee naar huis te nemen als souvenir.

  Overige interessante wetenswaardigheden over Polen

  Natuurlijke schoonheid van de Tatra

  De Tatra-bergen, gelegen in het zuiden van Polen, bieden adembenemende landschappen en zijn een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. In de zomer kun je genieten van wandelingen door de weelderige valleien en in de winter veranderen de bergen in een prachtig skigebied.

  Poolse gastvrijheid

  Polen staat bekend om zijn warme en gastvrije bevolking. De Poolse gastvrijheid is legendarisch en je zult je al snel thuis voelen in dit vriendelijke land. De lokale bevolking is trots op hun cultuur en deelt graag hun tradities en verhalen met bezoekers.

  UNESCO-werelderfgoedsites

  Polen heeft een overvloed aan UNESCO-werelderfgoedsites, waaronder de middeleeuwse stad Toruń, het oude houten kerkje van Binarowa en het kasteel van Malbork, het grootste bakstenen kasteel ter wereld. Deze historische schatten zijn een must-see voor geschiedenisfanaten.

   

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen