Meer...
  HomeEuropaGriekenlandGriekenland: ontdek de geboorteplaats van Westerse beschaving vol fraaie cultuur, prachtige landschappen...

  Griekenland: ontdek de geboorteplaats van Westerse beschaving vol fraaie cultuur, prachtige landschappen en heerlijk eten

  Griekenland is een prachtig land dat zich uitstrekt over het zuidelijke deel van het Balkanschiereiland en de oostelijke Middellandse Zee. Het land staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen, heerlijke keuken en warme gastvrijheid. Griekenland is de geboorteplaats van de westerse beschaving en heeft een enorme invloed gehad op de kunst, politiek, filosofie, literatuur en architectuur. In dit toeristisch profiel nemen we je mee op een reis door de belangrijkste bezienswaardigheden van Griekenland, de rijke cultuur van het land en de overige interessante wetenswaardigheden.

  Onze aanbevolen reisaanbieders voor Griekenland zijn:
  TUI612 accommodaties
  Eliza was here337 accommodaties
  Ross Holidays214 kleinschalige vakantieverblijven

  Belangrijkste bezienswaardigheden van Griekenland

  Athene

  Athene is de hoofdstad van Griekenland en een van de oudste steden ter wereld. Het is de thuisbasis van de beroemde Akropolis, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. De Akropolis is een oud fort dat op een heuvel ligt en wordt beschouwd als een van de meest iconische bezienswaardigheden van Griekenland. Het is de thuisbasis van het Parthenon, het Erechtheion en de Tempel van Athena Nike. Naast de Akropolis is de oude Agora een must-see, een openlucht marktplaats en ontmoetingsplaats van de oude Atheners.

  Santorini

  Santorini is een van de mooiste eilanden van Griekenland en een populaire toeristische bestemming. Het eiland is beroemd om zijn prachtige zonsondergangen, witte gebouwen met blauwe koepels, heerlijke wijnen en prachtige stranden. Het eiland is ook de thuisbasis van een van de grootste vulkanen ter wereld, die verantwoordelijk was voor de vernietiging van de Minoïsche beschaving.

  Delphi

  Delphi is een oude stad die werd beschouwd als het middelpunt van de wereld in de oudheid. Het is de thuisbasis van het beroemde Orakel van Delphi, waar mensen van over de hele wereld naartoe kwamen om raad te vragen aan de god Apollo. Het heiligdom van Delphi was een belangrijk religieus centrum en een belangrijke locatie in de Griekse mythologie.

  Meteora

  Meteora is een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in Griekenland. Het is een complex van kloosters die op hoge rotsformaties zijn gebouwd, die soms wel 400 meter hoog zijn. De kloosters zijn toegankelijk via trappen die in de rotsen zijn uitgehouwen en bieden een spectaculair uitzicht op de omliggende landschappen.

  Kreta

  Kreta is het grootste eiland van Griekenland en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Het is de thuisbasis van de beroemde Minoïsche beschaving en heeft een prachtig landschap met hoge bergen, pittoreske dorpjes en prachtige stranden. De stad Chania heeft een prachtige Venetiaanse haven en een doolhof van kronkelende steegjes die zijn gevuld met oude architectuur en charmante winkels. De oude stad van Heraklion, de hoofdstad van Kreta, is ook een must-see met zijn Venetiaanse vestingwerken en de beroemde archeologische vindplaats Knossos.

  De cultuur van het land

  Griekenland heeft een rijke cultuur en geschiedenis die teruggaat tot meer dan 5000 jaar geleden. De Griekse cultuur heeft een enorme invloed gehad op de westerse beschaving en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de politiek, filosofie, kunst, literatuur, wetenschap en architectuur. Het land heeft ook een rijke religieuze geschiedenis en was de geboorteplaats van de Olympische Spelen.

  De Griekse keuken is wereldberoemd en heeft een overvloed aan heerlijke gerechten om van te genieten. Gyros, souvlaki en moussaka zijn slechts enkele van de heerlijke gerechten die je in Griekenland kunt proeven. Griekenland is ook bekend om zijn heerlijke wijnen, olijfolie, feta kaas en honing.

  De Griekse muziek en dans zijn ook uniek en hebben een belangrijke rol gespeeld in de Griekse cultuur. De traditionele Griekse muziek bevat vaak bouzouki-muziek en heeft een melancholische en romantische stijl. De Griekse dansen zijn vaak geïnspireerd op de folklore en tradities van de regio en worden vaak uitgevoerd op feesten en festivals.

  Interessante wetenswaardigheden over Griekenland

  • Griekenland heeft meer dan 6000 eilanden, waarvan er slechts 227 bewoond zijn.
  • Griekenland heeft de langste kustlijn van Europa met meer dan 16.000 kilometer.
  • De berg Olympus, gelegen in het noordoosten van Griekenland, is de hoogste berg van het land en de thuisbasis van de Griekse goden in de mythologie.
  • Griekenland heeft een van de laagste geboortecijfers ter wereld en een van de hoogste levensverwachtingen.
  • Het Griekse alfabet is het oudste nog in gebruik zijnde alfabet ter wereld.
  • De Griekse taal heeft meer dan 5 miljoen woorden, waarmee het een van de rijkste talen ter wereld is.

  Griekenland is een land met een rijke geschiedenis, prachtige landschappen, heerlijke keuken en warme gastvrijheid. Het is de geboorteplaats van de westerse beschaving en heeft een enorme invloed gehad op de kunst, politiek, filosofie, literatuur en architectuur. Van de prachtige Akropolis in Athene tot de spectaculaire kloosters van Meteora, er is zoveel te zien en te ervaren in Griekenland. Een reis naar Griekenland is niet compleet zonder de heerlijke gerechten te proeven en te genieten van de traditionele muziek en dans. Griekenland is een land dat je zeker op je bucketlist moet zetten!

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen