Meer...
  HomeAziëJordaniëJordanië: Een parel van het Midden-Oosten

  Jordanië: Een parel van het Midden-Oosten

  Jordanië is een land met een rijke geschiedenis en culturele tradities. Het is gelegen in het Midden-Oosten en staat bekend om zijn prachtige monumenten, antieke steden, ongerepte natuur en warme gastvrijheid. Hieronder zetten we de belangrijkste bezienswaardigheden, de cultuur en andere interessante wetenswaardigheden van Jordanië voor u op een rijtje.

  Belangrijkste bezienswaardigheden

  Petra

  Dit antieke stadje, gelegen in het hart van Jordanië, is een van de meest bezochte toeristische attracties van het land. Petra is bekend om haar adembenemende rotsformaties en is door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Hier kun je de Treasury, Monastery en Roman Theatre bezoeken.

  Wadi Rum

  Dit is een prachtig natuurreservaat in het zuiden van Jordanië. Wadi Rum biedt een unieke kijk op de prachtige rotsformaties en kleurrijke zandduinen die het gebied rijk is. Het is de perfecte plek om te wandelen, te kamperen en te genieten van de ongerepte natuur.

  Dead Sea

  Het Dode Zeegebied is een uniek natuurfenomeen. Het is de laagste punt op aarde en staat bekend om haar geneeskrachtige mineralen en modder. Bezoekers kunnen hier ontspannen en genieten van de unieke ervaring van het drijven op het water.

  Jerash

  Dit antieke stadje is een van de grootste en meest bewaard gebleven Romeinse steden in het Midden-Oosten. Hier kun je de Odeon, de Nymphaeum en de Cardo Maximus bezoeken, die getuigen zijn van de rijke historie van de stad.

  Bethany Beyond the Jordan

  Dit is de plaats waar volgens de Bijbel Johannes de Doper Jezus heeft gedoopt. Het is een belangrijk pelgrimscentrum voor christenen en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

  Cultuur van Jordanië

  Jordanië is een land met een rijke en diverse cultuur die teruggaat tot de oudheid. Hieronder vindt u enkele kenmerken van de Jordaanse cultuur.

  Gastvrijheid

  De Jordanezen staan bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Het is gebruikelijk om gasten te verwelkomen met een warm welkom en hen te laten deelnemen aan familiebijeenkomsten en feesten. De bevolking is zeer trots op hun cultuur en zullen u graag in contact brengen met de lokale tradities.

  Eten

  Het Jordaanse eten is rijk aan smaken en gerechten die zijn geïnspireerd op de naburige landen. Hummus, tabouleh en mansaf (een gerecht van lam en rijst) zijn populaire gerechten. Ook vindt u veel schapenvlees- en geitengerechten, evenals gerechten met groenten, granen en specerijen.

  Kleding

  De Jordaanse bevolking is trots op hun traditionele kleding en het dragen ervan is nog steeds een belangrijk onderdeel van de cultuur. Vrouwen dragen meestal een hijab en een abaya, terwijl mannen traditionele gewaden dragen zoals de thobe.

  Muziek en dans: Jordanië heeft een rijke muziek- en danscultuur, die teruggaat tot de oudheid. De muziek van Jordanië is geïnspireerd op de naburige landen en omvat instrumenten zoals de darbuka, de oud en de qanun. De populaire dansstijlen zijn de dabke en de khaleegy.

  Overige interessante wetenswaardigheden

  Jordanië is een monarchie met koning Abdullah II als heerser. Het land heeft een moderne economie en is een belangrijke toeristische bestemming.

  Het land heeft een bevolking van ongeveer 10 miljoen mensen, waaronder een aanzienlijke bevolking Palestijnen en Syrische vluchtelingen.

  Jordanië is omringd door beroemde landen als Israël, Palestijnse gebieden, Syrië, Irak en Saoedi-Arabië.

  Er zijn veel historische en religieuze plaatsen in Jordanië, waaronder Jerash, Petra, Bethany Beyond the Jordan en het nabijgelegen Kerak Kasteel.

  Jordanië is een prachtig land met veel te bieden voor toeristen. Het is een plek vol geschiedenis, cultuur en natuurschoon, waar u kunt genieten van de warme gastvrijheid van de bevolking. Of u nu geïnteresseerd bent in antieke monumenten, natuurbeleving of culinaire ervaringen, Jordanië heeft iets voor iedereen.

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen