Meer...
  HomeEuropaZwedenZweden: land van duizenden meren, wijdse bossen en bruisende trendy steden

  Zweden: land van duizenden meren, wijdse bossen en bruisende trendy steden

  Gekend als het land van duizenden meren, uitgestrekte bossen, en de magische noorderlichtshow: Zweden. Een Scandinavisch pareltje dat zoveel meer te bieden heeft dan alleen IKEA en ABBA. Van de bruisende metropool Stockholm tot het serene platteland van Småland, Zweden heeft iets voor iedere reiziger. Dit artikel laat je kennismaken met de hoogtepunten van dit veelzijdige land.

  Belangrijkste bezienswaardigheden van Zweden

  Stockholm

  De hoofdstad, gelegen op 14 eilanden, is een dynamische mix van historische charme en moderne flair. Bezoek het Gamla Stan, het middeleeuwse hart van de stad, met zijn kronkelende straatjes en historische gebouwen. Het Koninklijk Paleis en het Vasa Museum, dat een bijna volledig intact 17e-eeuws schip huisvest, zijn must-sees.

  Archipel van Göteborg

  Net buiten de kust van Göteborg ligt een labyrint van eilanden, sommige met levendige dorpjes en andere die bijna ongerept zijn. Ze bieden een perfecte ontsnapping aan de drukte en nodigen uit tot wandelen, zeilen of gewoon genieten van de rust.

  Lapland

  In het noorden ligt de uitgestrekte regio Lapland. Hier kun je het Noorderlicht aanschouwen, de Sami-cultuur ontdekken en zelfs op huskytochten gaan. De ijzige schoonheid van deze regio is iets dat je moet ervaren.

  Dalarna

  Een provincie rijk aan cultuur en natuurschoon, bekend om zijn traditionele houten paarden en pittoreske meren.

  Cultuur van Zweden

  Midzomernacht

  Een van de belangrijkste traditionele feesten is de viering van de midzomernacht. Zweden komt tot leven met vreugdevuren, dansen rond de meiboom en traditionele liederen, terwijl men de langste dag van het jaar viert.

  Fika

  Meer dan alleen een koffiepauze, is ‘fika’ een moment van samenkomen en sociale interactie. Het draait om koffie, zoetigheden en een gezellig samenzijn, en het is diep geworteld in de Zweedse cultuur.

  Design

  Zweden staat synoniem voor minimalistisch en functioneel design. Of het nu gaat om meubels, mode of architectuur, de Zweedse esthetiek heeft wereldwijd invloed.

  Overige interessante wetenswaardigheden

  Natuur

  Zweden is gezegend met een overvloed aan natuurlijke schoonheden. Het ‘Allemansrätten’ principe, of ‘recht van iedereen’, betekent dat je vrij bent om te kamperen, wandelen en de natuur te verkennen, mits je respect hebt voor het land en de natuur.

  Muziek

  Van ABBA tot Avicii, Zweden heeft een rijke muziekgeschiedenis en blijft invloedrijk op de wereldwijde muziekscene. Het land heeft veel festivals en evenementen die een breed scala aan muzikale genres vieren.

  Innovatie

  Niet alleen bekend om zijn natuurlijke pracht, maar Zweden is ook een broedplaats voor innovatie en technologie. Grote merken zoals Spotify, Skype en Ericsson hebben hier hun oorsprong.

  Zweden, een land waar traditie en vooruitstrevende ontwikkeling hand in hand gaan, biedt een rijk scala aan ervaringen. Van de betoverende natuur tot een cultuur die zowel historisch als vooruitstrevend is.

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen