Meer...
  HomeWalesCardiffCardiff: Bijzondere stad in het hartje van Wales

  Cardiff: Bijzondere stad in het hartje van Wales

  Welkom in Cardiff, de bruisende hoofdstad van Wales. Gelegen aan de zuidoostelijke kust van het land, biedt deze stad een betoverende mix van historische monumenten, moderne architectuur, levendige cultuur en een rijk maritiem erfgoed. Terwijl je door de straten van Cardiff wandelt, zul je al snel de warme Welshe gastvrijheid en het trotse erfgoed van de stad ontdekken.

  Cardiff is een stad met een rijke geschiedenis die meer dan 2000 jaar teruggaat. Ooit een klein Romeins dorp, heeft de stad zich ontwikkeld tot een belangrijk industrieel centrum in de 19e eeuw en vervolgens tot de levendige hoofdstad die we vandaag kennen. De mensen van Cardiff zijn trots op hun Welshe erfgoed, wat duidelijk tot uiting komt in hun viering van tradities, muziek en taal.

  Bezienswaardigheden

  1. Cardiff Castle (Castell Caerdydd): Gelegen in het hart van de stad, vertegenwoordigt dit indrukwekkende kasteel meer dan 2000 jaar geschiedenis. Bezoekers kunnen de Romeinse muren, de Normandische toren en de spectaculaire Victoriaanse gotische heroplevinginterieurs verkennen.
  2. The Wales Millennium Centre (Canolfan Mileniwm Cymru): Dit iconische kunst- en cultuurcentrum, gelegen in Cardiff Bay, is de thuisbasis van enkele van de grootste theatervoorstellingen, concerten en evenementen in Wales.
  3. Cardiff Bay: Eens het kloppende hart van de kolenexport van het land, is deze plek nu een levendige waterkant met restaurants, winkels en enkele van de meest moderne architecturale wonderen van de stad.
  4. National Museum Cardiff (Amgueddfa Genedlaethol Caerdydd): Gelegen in het hart van de stad, biedt dit museum bezoekers de kans om de kunst, geschiedenis en geologie van Wales te ontdekken.
  5. Bute Park: Een uitgestrekt groen gebied naast het Cardiff Castle, ideaal voor wandelingen, picknicken en genieten van de rust van de natuur in het midden van de stad.

  Het Klimaat van Cardiff

  Cardiff kent een gematigd zeeklimaat.

  Zomer: De zomers zijn relatief mild met temperaturen die zelden boven de 25°C uitkomen. Het is het perfecte weer om de vele buitenattracties van de stad te verkennen.

  Winter: Winters zijn koeler met temperaturen die vaak rond de 5°C liggen. Sneeuw is zeldzaam, maar de stad kan af en toe een lichte sneeuwval ervaren.

  Interessante Weetjes over Cardiff

  1. Cardiff is de grootste stad in Wales en de elfde grootste stad in het Verenigd Koninkrijk.
  2. Het heeft de grootste concentratie van kastelen van elke stad in de wereld.
  3. Cardiff Bay is een van de grootste waterontwikkelingsprojecten in Europa.

  7 Tips voor Toeristen

  1. Probeer de lokale keuken, met name het traditionele Welshe cawl en Welsh cakes.
  2. Als je in maart bezoekt, mis dan de viering van St. David’s Day, de nationale feestdag van Wales, niet.
  3. Overweeg een dagtrip naar de nabijgelegen Welshe steden en landschappen om een vollediger beeld van de regio te krijgen.
  4. Gebruik het openbaar vervoer. Cardiff heeft een uitstekend bus- en treinnetwerk dat alle belangrijke bezienswaardigheden verbindt.
  5. Bezoek een traditionele Welshe pub voor een avond van live muziek en lokale sfeer.
  6. Vergeet niet een paraplu mee te nemen, aangezien het weer in Cardiff onvoorspelbaar kan zijn.
  7. Ten slotte, probeer enkele woorden in het Welsh te leren. Een simpele “Diolch” (dank je) kan een lange weg gaan in het winnen van de harten van de lokale bevolking.

  Cardiff is een stad vol verrassingen, van zijn rijke geschiedenis en cultuur tot zijn moderne bezienswaardigheden en levendige nachtleven. Voor degenen die op zoek zijn naar een unieke Europese bestemming met een mix van oud en nieuw, is Cardiff een must-visit!

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen