Meer...
  HomeTsjechiëPraagPraag - Ontdek de Gouden Stad van Tsjechië

  Praag – Ontdek de Gouden Stad van Tsjechië

  Praag, de hoofdstad en grootste stad van Tsjechië, staat vaak bekend als “de stad van de honderd torens” vanwege zijn prachtige skyline gevuld met prachtige torenspitsen. Als een van de best bewaarde historische steden in Europa, biedt het een rijke geschiedenis die teruggaat tot meer dan duizend jaar. Praag is een stad die sprookjesachtig en modern tegelijk is, waar smalle kasseienstraten leiden naar hypermoderne winkelcentra en waar traditionele bierhuizen naast trendy cafés staan. 

  De cultuur van Praag: Meer dan Geschiedenis

  De Praagse Mensen

  De inwoners van Praag zijn trots op hun rijke erfgoed. Ze zijn vriendelijk en gastvrij, met een diepe liefde voor hun cultuur en tradities. Hier vind je een bruisend artistiek leven, waar muziek, theater en kunst floreert.

  Klimaat: De Seizoenen van Praag

  Praag heeft een continentaal klimaat, met warme zomers en koude winters. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot 30°C, terwijl de wintermaanden sneeuw en vorst kunnen brengen, met temperaturen die vaak dalen tot onder nul. De stad heeft echter in elk seizoen een unieke charme, met bloeiende bloemen in de lente en kleurrijke bladeren in de herfst.

  Bezienswaardigheden: Niet te Missen Plekken in Praag

  1. De Karelsbrug

  De Karelsbrug, gebouwd in de 14e eeuw, is een van de meest iconische plekken in Praag. Flaneer over deze historische brug, die versierd is met een reeks indrukwekkende beelden, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op de rivier de Moldau.

  2. Het Oude Stadsplein en de Astronomische Klok

  Het Oude Stadsplein is het hart van de stad, thuisbasis van prachtige gebouwen met een breed scala aan architecturale stijlen. Het centrale punt is de Oudestadsraadhuis met de Astronomische Klok, een technisch wonder uit de 15e eeuw dat elk uur een prachtige show biedt.

  3. De Praagse Burcht

  De Praagse Burcht is een uitgestrekt complex dat een prominente plek inneemt in de stad. Het herbergt meerdere paleizen, kerken en tuinen, en biedt een prachtig uitzicht over Praag.

  4. De Sint-Vituskathedraal

  Binnen het gebied van de Praagse Burcht bevindt zich de Sint-Vituskathedraal, een prachtig voorbeeld van gotische architectuur, met prachtige gebrandschilderde ramen en indrukwekkende torens.

  5. Het Joodse Kwartier

  Het Joodse Kwartier, of Josefov, is een gebied dat getuigt van de rijke geschiedenis van de Joodse gemeenschap in Praag. Hier vind je een aantal historische synagogen en de oude Joodse begraafplaats, een diep ontroerende plek met een geschiedenis die teruggaat tot de 15e eeuw.

  Interessante Weetjes over Praag

  1. De Loreta: Een bedevaartsoord met een verzameling barokke kunstwerken en het wereldberoemde Loretaklokkenspel.
  2. De Gouden Laantje: Ooit thuis van de alchemisten van Rudolf II, en later de woonplaats van de beroemde schrijver Franz Kafka.
  3. De Lennon Muur: Een muur gewijd aan John Lennon en een symbool van vrede en liefde, waar mensen uit de hele wereld hun boodschappen en kunst achterlaten.

  Reistips: Maak het Beste van uw Bezoek aan Praag

  1. Loop rond: De beste manier om Praag te verkennen is te voet. Veel van de beste bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar.
  2. Probeer het lokale eten: Geniet van traditionele Tsjechische gerechten zoals goulash en dumplings in een van de vele gezellige restaurants.
  3. Biercultuur: Tsjechië staat bekend om zijn bier; probeer zeker enkele lokale brouwsels.
  4. Openbaar vervoer: Maak gebruik van het uitstekende openbaar vervoer in Praag voor locaties die verder weg liggen.
  5. Bezoek musea: Praag heeft een aantal uitstekende musea, waaronder het Nationaal Museum en de Nationale Galerie.
  6. Geldwissel: Wees voorzichtig met waar je je geld wisselt; gebruik betrouwbare geldwisselkantoren of bankautomaten.
  7. Geniet van het nachtleven: Praag staat bekend om zijn levendige nachtleven, met een scala aan bars, clubs en bierhuizen om te verkennen.

  In de wonderbaarlijke stad Praag is er voor elk wat wils, van geschiedenisliefhebbers tot kunstliefhebbers en van foodies tot nachtvlinders. Het is een stad die een diepe indruk achterlaat, met zijn rijke geschiedenis en levendige hedendaagse cultuur. Kom en verlies jezelf in de betoverende straten van Praag en ervaar de magie zelf.

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen