Meer...
  HomeDalmatiëKorculaKorčula: Het Smaragdgroene Eiland van Kroatië

  Korčula: Het Smaragdgroene Eiland van Kroatië

  Korčula, een betoverend eiland in de Adriatische Zee, is een van Kroatië’s onontdekte parels. Met zijn rijke geschiedenis, pittoreske landschappen, heerlijke keuken en gastvrije inwoners is het een bestemming die de harten van velen heeft gestolen. In dit profiel duiken we dieper in wat Korčula zo speciaal maakt.

  Dit eiland, gelegen aan de zuidkust van Kroatië, kent een mengeling van invloeden die door de eeuwen heen het culturele en architectonische landschap hebben gevormd. Van oude Griekse ontdekkingsreizigers tot Venetiaanse handelaren, allemaal hebben ze hun sporen nagelaten op dit eiland vol verhalen.

  Aanbevolen reisaanbieders voor Korčula

  Interhome1252 accommodaties
  TUI105 accommodaties
  Belvilla3900 accommodaties
  Roan16 luxe campings
  ACSI Eurocampings188 fraaie campings

  Bezienswaardigheden

  1. De Oude Stad van Korčula
   Net als Dubrovnik staat Korčula bekend om zijn indrukwekkende oude stad, met smalle steegjes, prachtige kerken en huizen uit de middeleeuwen. Het is alsof je door de tijd reist wanneer je door de geplaveide straatjes wandelt.
  2. Het Geboortehuis van Marco Polo
   Volgens de legende is de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo hier geboren. Hoewel dit nooit is bevestigd, trekt het huis waar hij zou zijn geboren jaarlijks vele bezoekers.
  3. De Kathedraal van Sint-Marcus
   Deze indrukwekkende kathedraal, gelegen in het hart van de oude stad, is een prachtig voorbeeld van Gotische en Renaissance-architectuur. De binnenkant is rijkelijk versierd en biedt een rustige plek voor bezinning.
  4. Moreska Zwaarddans
   Een eeuwenoude traditie op Korčula, deze dans symboliseert de strijd tussen twee koningen en is een onmisbaar spektakel voor iedere bezoeker.
  5. De Wijngaarden van Korčula
   Dankzij het gunstige klimaat produceert Korčula enkele van de beste witte wijnen van Kroatië. Een bezoek aan een lokale wijngaard mag zeker niet ontbreken.

  Cultuur & Inwoners

  De bewoners van Korčula staan bekend om hun gastvrijheid en trots op hun eiland. Ze koesteren hun tradities en hebben een diepe liefde voor muziek, dans en kunst. Het eiland kent diverse festivals en vieringen waarin deze tradities tot leven komen. Ook de keuken van Korčula is een ware traktatie, met verse zeevruchten, olijfolie en heerlijke wijnen.

  Klimaat

  Zomer: Tijdens de zomermaanden geniet Korčula van warm en droog mediterraan weer, met temperaturen die vaak boven de 30°C uitkomen.

  Winter: In de winter zijn de temperaturen milder, rond de 10-15°C, met af en toe regenbuien. Het is een rustigere tijd, perfect voor bezoekers die de drukte willen vermijden.

  Interessante Weetjes

  1. Korčula wordt vaak ‘Klein Dubrovnik’ genoemd vanwege de gelijkenis in architectuur en sfeer.
  2. Het eiland is beroemd om zijn unieke stenen muren en verdedigingsforten, die zijn opgericht om het eiland te beschermen tegen indringers.
  3. Korčula heeft zijn eigen dialect en enkele unieke woorden die je nergens anders in Kroatië zult horen.

  Tips voor Toeristen

  1. Huur een fiets om het eiland te verkennen en ontdek verborgen stranden en dorpjes.
  2. Probeer de lokale specialiteit “Pogaca”, een heerlijk brood gevuld met ansjovis of tomaten.
  3. Bezoek het eiland tijdens het Korkyra Baroque Festival voor een culturele traktatie.
  4. Neem een zeiltocht rond het eiland en geniet van het helderblauwe water.
  5. Probeer de lokale witte wijn “Grk”, die alleen op Korčula wordt geproduceerd.
  6. Voor een uniek uitzicht, beklim de toren van het Marco Polo-huis.
  7. Leer een paar basiswoorden in het Kroatisch; de lokale bevolking waardeert het zeer!

  Met zijn charmante steden, prachtige landschappen en rijke geschiedenis, biedt Korčula een ervaring die je niet snel zult vergeten. Plan je reis en laat je betoveren door de schoonheid van dit smaragdgroene eiland.

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen