Meer...
  HomeGriekenlandCorfuCorfu: Het groene pareltje van Griekenland

  Corfu: Het groene pareltje van Griekenland

  Corfu, ook wel bekend als Kerkyra in het Grieks, is één van de meest betoverende eilanden in de Ionische Zee. Met zijn mix van Venetiaanse, Franse en Engelse invloeden, prachtige stranden, indrukwekkende bergen en rijke cultuur, is het een aanrader voor elke reisliefhebber. Het eiland biedt niet alleen natuurlijke schoonheid en historische schatten, maar ook een rijke gastronomie en warme gastvrijheid.

  Aanbevolen reisaanbieders voor Corfu

  TUI612 accommodaties
  Eliza was here337 accommodaties
  Ross Holidays214 kleinschalige vakantieverblijven

  Geschiedenis van Corfu

  Al eeuwenlang is Corfu een smeltkroes van culturen. Dit is vooral te danken aan de strategische ligging van het eiland, wat het een belangrijke stop maakte voor vele zeemachten. Hierdoor is het eiland beïnvloed door verschillende beschavingen zoals de Venetianen, de Fransen en de Engelsen, waardoor het een unieke mix van architectuur en cultuur heeft.

  Bezienswaardigheden:

  • Oud fort (Palaio Frourio): Een indrukwekkend fort gebouwd door de Venetianen in de 15e eeuw. Vanaf hier krijg je een panoramisch uitzicht op de stad en de zee.
  • Achilleion paleis: Gebouwd in opdracht van keizerin Elisabeth van Oostenrijk, beter bekend als Sissi, dit paleis is een eerbetoon aan de Griekse held Achilles.
  • Kanaal d’Amour: Dit is een natuurlijke kanaalvorming in het zand, omgeven door indrukwekkende rotsformaties. Volgens de legende zullen koppels die erin zwemmen voor altijd samen blijven.
  • Paleokastritsa klooster: Dit klooster, gelegen op een heuvel met uitzicht op de Ionische Zee, is een vredig toevluchtsoord met prachtige tuinen en een klein museum.
  • Mouse Island (Pontikonisi): Een pittoresk eilandje vlakbij Corfu-stad, bekend om het Byzantijnse kerkje van Pantokrator.

  De cultuur en mensen op Corfu

  De bewoners van Corfu staan bekend om hun hartelijke gastvrijheid en passie voor hun eiland. De invloeden van verschillende culturen hebben geleid tot unieke tradities en festivals. De Philharmonische Orkesten van Corfu zijn bijvoorbeeld een erfenis van de Venetiaanse overheersing. En dan zijn er nog de Paasvieringen, die als de meest spectaculaire in heel Griekenland worden beschouwd.

  Het Mediterraanse klimaat van Corfu

  Zomer: De zomers in Corfu zijn warm en droog met temperaturen die vaak oplopen tot 30°C of hoger. De zee biedt verfrissing met kristalhelder water.

  Winter: In tegenstelling tot veel andere Griekse eilanden, kent Corfu een vrij groen landschap, dankzij de milde winters met voldoende regenval. Temperaturen in de wintermaanden variëren tussen de 10°C en 15°C.

  Interessante weetjes over Corfu

  • Corfu heeft zijn naam te danken aan de twee pieken op het eiland. Het woord ‘Korifai‘ betekent pieken in het Grieks.
  • Het eiland speelde een belangrijke rol in de Griekse mythologie. Het was de plek waar Odysseus de nimf Nausicaa ontmoette.
  • De Britten hebben cricket geïntroduceerd op het eiland, en tot op de dag van vandaag is het een populaire sport in Corfu-stad.

  7 Tips voor een bezoek aan Corfu

  1. Huur een auto of scooter: Het eiland is rijk aan verborgen stranden en pittoreske dorpjes die het best met een voertuig kunnen worden verkend.
  2. Proef lokale delicatessen: Van olijfolie tot kumquatlikeur, Corfu’s keuken zal je zeker verrassen.
  3. Bezoek tijdens het Paasfestival: Ervaar unieke tradities zoals het “boterammen” waarbij potten van balkons worden gegooid.
  4. Maak een boottocht: Verken de nabijgelegen eilanden of ontdek verborgen stranden.
  5. Draag comfortabele schoenen: Vooral als je van plan bent de oude stad van Corfu te verkennen.
  6. Bewaar tijd voor ontspanning: Corfu’s stranden zijn ideaal om te relaxen en te genieten van de zon.
  7. Respecteer de lokale tradities: Corfu heeft een rijke culturele erfgoed, toon respect en je zult de warmte en gastvrijheid van de lokale bevolking ervaren.

  Kortom, Corfu is een betoverend eiland dat een mix biedt van geschiedenis, cultuur, natuur en heerlijk eten. Een bezoek aan dit eiland is een reis naar het hart van de Ionische Zee en een ervaring die je niet snel zult vergeten.

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen