Meer...
  HomeEuropaBelgiëBelgië, ervaar de mix van geschiedenis, cultuur en culinaire hoogstandjes

  België, ervaar de mix van geschiedenis, cultuur en culinaire hoogstandjes

  België is een klein maar fijn land gelegen in het hart van Europa. Het land heeft een rijke geschiedenis en is bekend om zijn architectuur, kunst, chocolade, bier en wafels. België heeft een gevarieerd landschap, van de glooiende heuvels van de Ardennen tot de uitgestrekte stranden aan de kust. Het land is gemakkelijk bereikbaar per auto, trein of vliegtuig en biedt een perfecte mix van historische bezienswaardigheden, cultuur en gastronomische hoogstandjes.

  Aanbevolen reisaanbieders voor een vakantie in België

  Interhome320 vakantiehuizen
  Belvilla1795 vakantiehuizen
  Heerlijke huisjes.nl246 heerlijke vakantiehuisjes
  TUI102 vakantie opties
  ACSI Eurocampings133 campings
  Bestcamp6 leuke campings

  Belangrijkste bezienswaardigheden in België

  België heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Het land heeft talloze kastelen, kerken en musea die getuigen van deze geschiedenis. Enkele van de belangrijkste historische bezienswaardigheden zijn:

  Het Atomium

  Het Atomium is een 102 meter hoog bouwwerk in Brussel dat werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958. Het gebouw is ontworpen als een ijzerkristal en heeft negen bollen die met elkaar verbonden zijn. Het Atomium biedt een prachtig uitzicht over Brussel en herbergt verschillende tentoonstellingen.

  De Grote Markt

  De Grote Markt is het centrale plein van Brussel en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het plein is omringd door prachtige gebouwen, waaronder het stadhuis en de Sint-Hubertusgalerijen. De Grote Markt is vooral bekend vanwege de jaarlijkse kerstmarkt en de bloementapijten die om de twee jaar worden gelegd.

  Het Gravensteen

  Het Gravensteen is een middeleeuws kasteel in Gent dat dateert uit de 12e eeuw. Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd als verdedigingswerk en later gebruikt als gevangenis. Tegenwoordig is het Gravensteen een van de belangrijkste toeristische attracties van Gent en is het mogelijk om het kasteel te bezoeken en te beklimmen.

  Het Belfort van Brugge

  Het Belfort van Brugge is een middeleeuwse klokkentoren die dateert uit de 13e eeuw. De toren is 83 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Het Belfort is een van de drie belforten in België die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

  Cultuur van België

  België heeft een rijke cultuur die teruggaat tot de middeleeuwen. Het land heeft twee officiële talen, het Nederlands en het Frans, en heeft een sterke culturele identiteit. Enkele van de belangrijkste culturele aspecten van het land zijn:

  Kunst

  België heeft een lange traditie van kunst en heeft enkele van de meest bekende kunstenaars ter wereld voortgebracht, waaronder Pieter Bruegel, René Magritte en Jan van Eyck. Het land heeft talloze musea die gewijd zijn aan kunst, waaronder het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel.

  Stripverhalen

  België is de geboorteplaats van de stripverhalen en heeft enkele van de meest bekende stripfiguren ter wereld voortgebracht, waaronder Kuifje, Suske en Wiske en De Smurfen. Het Belgisch Stripcentrum in Brussel is een must-see voor elke stripfan en biedt een uitgebreide collectie van stripboeken en -tekeningen.

  Muziek

  België heeft een levendige muziekscene en heeft talloze bekende muzikanten voortgebracht, waaronder Jacques Brel, Stromae en Selah Sue. Het land heeft ook een aantal muziekfestivals, waaronder Rock Werchter en Tomorrowland, die elk jaar duizenden bezoekers trekken.

  Culinaire hoogstandjes

  België staat bekend om zijn culinaire hoogstandjes en heeft een lange traditie van eten en drinken. Het land is vooral bekend om zijn chocolade, bier en wafels, maar heeft nog veel meer te bieden. Enkele van de belangrijkste culinaire hoogstandjes zijn:

  Chocolade: België staat bekend om zijn heerlijke chocolade en heeft talloze chocolatiers die ambachtelijke chocolade maken. Enkele van de bekendste chocolatiers zijn Neuhaus, Leonidas en Godiva.

  Bier: België heeft een lange traditie van bierbrouwen en heeft meer dan 1.500 verschillende soorten bier. Het land heeft enkele van de beste brouwerijen ter wereld, waaronder Westvleteren, Orval en Chimay.

  Wafels: Belgische wafels zijn wereldwijd bekend en worden op straat en in restaurants verkocht. De wafels worden geserveerd met verschillende toppings, waaronder slagroom, fruit en chocoladesaus.

  Frieten: Belgische frieten zijn niet zomaar frieten. Ze zijn dikker, krokanter en worden geserveerd met verschillende sauzen, waaronder mayonaise, ketchup en stoofvleessaus.

  Overige interessante wetenswaardigheden

  België heeft nog veel meer te bieden dan alleen historische bezienswaardigheden, cultuur en culinaire hoogstandjes. Hier zijn enkele interessante wetenswaardigheden over het land:

  Europese Unie: Brussel is de hoofdstad van de Europese Unie en herbergt verschillende Europese instellingen, waaronder de Europese Commissie en het Europees Parlement.

  Stripmuren: Brussel heeft meer dan 50 stripmuren verspreid over de stad, waaronder een muurschildering van Kuifje en Bobbie.

  Manneken Pis: Manneken Pis is een beroemde fontein in Brussel die een klein plassend jongetje voorstelt. Het beeldje wordt vaak aangekleed voor speciale gelegenheden en feestdagen.

  Trappistenbier: België heeft zes trappistenbrouwerijen die officieel erkend zijn door de Internationale Vereniging Trappist. Deze brouwerijen produceren bier onder strikte regels en met respect voor hun kloostertraditie.

  Atomium: Het Atomium is een iconische structuur in Brussel en een overblijfsel van de Wereldtentoonstelling van 1958. Het heeft de vorm van een ijzeratoom en biedt een prachtig uitzicht op de stad.

  Taal: België heeft drie officiële talen: Nederlands, Frans en Duits. Het land is verdeeld in drie taalgebieden: het Nederlandstalige Vlaanderen, het Franstalige Wallonië en de Duitstalige Oostkantons.

  Fietsen: België is een populair fietsland en heeft een uitgebreid netwerk van fietsroutes. Het land heeft ook enkele van de meest beroemde wielerwedstrijden ter wereld, waaronder de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik.

  België is een land met een rijke geschiedenis, diverse cultuur en heerlijk eten en drinken. Het heeft talloze historische bezienswaardigheden, kunst- en cultuurinstellingen en een levendige muziekscene. Het land staat ook bekend om zijn chocolade, bier en wafels. België heeft ook nog tal van andere interessante wetenswaardigheden, zoals de Europese instellingen in Brussel, de vele stripmuren en het Atomium. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, cultuur of gewoon lekker eten, België heeft voor iedereen iets te bieden.

  Aanbevolen reisaanbieders voor een vakantie in België

  Interhome320 vakantiehuizen
  Belvilla1795 vakantiehuizen
  Heerlijke huisjes.nl246 heerlijke vakantiehuisjes
  TUI102 vakantie opties
  ACSI Eurocampings133 campings
  Bestcamp6 leuke campings

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen