Meer...
  HomeAziëPakistanOntdek Pakistan: een kleurrijk land vol wonderen

  Ontdek Pakistan: een kleurrijk land vol wonderen

  Pakistan is een prachtig en kleurrijk land in Zuid-Azië dat bekend staat om zijn rijke culturele erfgoed, adembenemende landschappen, levendige markten, historische gebouwen en heerlijk eten. Hoewel het land vaak in verband wordt gebracht met politieke instabiliteit en terrorisme, heeft Pakistan veel te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur, geschiedenis en cultuur. Hieronder nemen we een kijkje op enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden, de cultuur van het land en andere interessante wetenswaardigheden van Pakistan.

  Belangrijke bezienswaardigheden van Pakistan

  Lahore Fort en Badshahi Mosque

  Het Lahore Fort, gebouwd in de 11e eeuw, is een prachtig voorbeeld van de Mughal-architectuur en biedt bezoekers een kijkje in het rijke verleden van Pakistan. Binnen de muren van het fort ligt de beroemde Badshahi-moskee, die dateert uit de 17e eeuw en prachtige mozaïeken en schilderijen bevat. Dit monument staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

  Karachi’s Quaid-e-Azam’s Mausoleum

  Het mausoleum van de oprichter van Pakistan, Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah, is gelegen in de stad Karachi en is een belangrijk monument van het land. Het mausoleum is ontworpen door een beroemde Turkse architect en biedt bezoekers een kijkje in de geschiedenis en de levens van de stichters van Pakistan.

  Khyber Pass

  De Khyber Pass, gelegen in de noordwestelijke regio van Pakistan, is een van de beroemdste bergpassen ter wereld. Het gebied is rijk aan historische waarde en heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het land en de regio. Het biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de vallei eronder.

  Mohenjo Daro

  Mohenjo Daro, gelegen in de provincie Sindh, is een oude beschaving uit de Indusvallei en dateert uit de 26e eeuw voor Christus. Het is een van de oudste nederzettingen ter wereld en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het gebied is opgegraven en biedt bezoekers een kijkje in de oude Indus-beschaving.

  Cultuur van Pakistan

  Pakistan heeft een rijke en gevarieerde cultuur, die wordt beïnvloed door zijn geschiedenis, religie en regio. Het land heeft vele etnische groepen en talen, waaronder Urdu, Punjabi, Sindhi, Pashto en Balochi. De islam is de belangrijkste religie van Pakistan en heeft een grote invloed op de cultuur en de manier van leven van de mensen.

  Muziek

  Muziek is een belangrijk onderdeel van de cultuur van Pakistan en het land heeft een rijke muzikale geschiedenis. Van klassieke muziek tot volksmuziek, van Sufi-zang tot Qawwali, er is voor elk wat wils. De traditionele instrumenten die worden gebruikt bij muziekoptredens zijn onder andere de tabla, harmonium, sitar en sarangi.

  Kleding

  De traditionele kleding van Pakistan verschilt van regio tot regio, maar de meest voorkomende kleding voor mannen is de shalwar kameez, een losse broek met een lange tuniek eroverheen. Voor vrouwen is de shalwar kameez ook populair, evenals de sari en de dupatta, een dunne sjaal die om het hoofd wordt gedrapeerd.

  Eten

  Het eten van Pakistan is rijk aan smaak en diversiteit. De keuken wordt beïnvloed door de Mughal-, Punjabi- en Pathan-culturen en is rijk aan kruiden, specerijen en aroma’s. Enkele populaire gerechten zijn biryani, kebab, haleem, nihari en karahi.

  Overige interessante wetenswaardigheden

  K2

  De op één na hoogste berg ter wereld, K2, bevindt zich in Pakistan. Gelegen in het Karakoram-gebergte, is het een populaire bestemming voor bergbeklimmers en trekt het avontuurlijke reizigers van over de hele wereld aan.

  Indus-dolfijnen

  De Indus-rivier, de grootste rivier van Pakistan, is de thuisbasis van de zeldzame Indus-dolfijnen. Deze dolfijnen zijn de meest bedreigde zoetwaterdolfijnsoort ter wereld en worden alleen in de Indus-rivier aangetroffen.

  Truck art

  Een van de meest opvallende aspecten van de cultuur van Pakistan is de truck art. De vrachtwagens van het land zijn gedecoreerd met kleurrijke schilderijen, versieringen en patronen. Het is een unieke vorm van volkskunst die het landschap van het land verfraait.

  Pakistan is een land vol verrassingen en wonderen. Van prachtige monumenten en oude ruïnes tot levendige markten en heerlijk eten, er is voor elk wat wils. De rijke cultuur van het land en de gastvrijheid van de bevolking maken Pakistan een ideale bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur en cultuur. Ondanks de uitdagingen en problemen waarmee het land te maken heeft, blijft Pakistan een onontdekte schat voor degenen die bereid zijn het te verkennen.

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen