Meer...
  HomeAziëLibanonLibanon - Het land van de ceders en de rijke geschiedenis

  Libanon – Het land van de ceders en de rijke geschiedenis

  Libanon is een prachtig land gelegen aan de Middellandse Zee in het Midden-Oosten. Het wordt omringd door Syrië en Israël en is beroemd om zijn rijke geschiedenis, schitterende natuur, prachtige architectuur en gastvrije bevolking. Het is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar avontuur, cultuur en ontspanning.

  Bezienswaardigheden in Libanon

  Beiroet

  De hoofdstad van Libanon is een drukke stad vol met leven en is de thuisbasis van vele historische bezienswaardigheden, restaurants en winkelcentra. Het is een unieke mix van moderne architectuur en historische gebouwen en is zeker een bezoek waard.

  Baalbek

  Dit is een antieke stad in het noorden van Libanon en is wereldberoemd om zijn Romeinse tempels. De tempels van Jupiter, Venus en Bacchus zijn de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Baalbek en zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken.

  Jeita Grot

  Deze prachtige grotten liggen in de Nahr Al-Kalb vallei en zijn een van de grootste natuurlijke attracties in Libanon. Ze bestaan uit twee grotten, de bovenste grot en de onderste grot, die beide prachtig zijn versierd met stalactieten en stalagmieten.

  Byblos

  Dit is een antieke stad aan de kust van Libanon en is één van de oudste steden ter wereld. Byblos is beroemd om zijn oude haven, historische gebouwen en de Phoenische tempel van de godin Astarte.

  Cultuur

  Libanon heeft een rijke en diverse cultuur die is beïnvloed door verschillende beschavingen, waaronder de Phoeniciërs, de Romeinen en de Arabieren. Het land is beroemd om zijn gastvrijheid en de Libanezen zijn trots op hun cultuur en tradities.

  • Eten: Libanees eten is een kruising van verschillende keukens en is zeker de moeite waard om te proberen. Libanezen zijn gek op eten en delen graag hun maaltijden met gasten. De meest populaire gerechten zijn hummus, baba ganoush, falafel en tabbouleh.\
  • Muziek en dans: Libanon is ook bekend om zijn muziek en dans, en het is gebruikelijk om te dansen tijdens feesten en feesten. De meest populaire muziekstijlen zijn de dabke, een traditionele dans die wordt uitgevoerd op Arabische volksmuziek, en de oriëntaalse muziek, die wordt gespeeld op een oud instrument genaamd de oud.
  • Feesten en feestdagen: Libanon viert veel feesten en feestdagen, waaronder het religieuze feest van Eid al-Fitr na het einde van de Ramadan en het Christelijke kerstfeest. Tyre Festival, dat elk jaar in augustus wordt gehouden, is een van de grootste culturele festivals in Libanon en trekt duizenden bezoekers uit het hele land en het buitenland.

  Overige interessante wetenswaardigheden over Libanon

  Natuur

  Libanon is bekend om zijn prachtige natuur, waaronder de prachtige Bekaa-vallei, de Qadisha-grot en de Tannourine natuurreservaat. De ceder van God, die al meer dan tweeduizend jaar oud is, is een symbolisch symbool voor het land.

  Winkelen

  Libanon is een populaire bestemming voor winkelen, met vele winkelcentra en luxe winkels. Het is beroemd om zijn handgemaakte producten, zoals kleding, sieraden en wijn.

  Klimaat

  Het klimaat in Libanon varieert van subtropisch langs de kust tot bergachtig in de bergen. De zomers zijn warm en droog, terwijl de winters koud en nat zijn.

  Libanon is een fascinerend en uniek land vol met prachtige bezienswaardigheden, rijke cultuur en gastvrije mensen. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken en te ontdekken wat dit mooie land te bieden heeft.

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen