Meer...
  HomeAziëKazachstanKazachstan: Een land vol verrassende bezienswaardigheden en rijke cultuur

  Kazachstan: Een land vol verrassende bezienswaardigheden en rijke cultuur

  Kazachstan is het grootste land in Centraal-Azië en wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen. Het is echter een verrassend interessante bestemming, met een rijke cultuur en ongerepte natuur die nergens anders te vinden is. In dit toeristische profiel zullen we de belangrijkste bezienswaardigheden, de cultuur van het land en overige interessante wetenswaardigheden bespreken.

  Belangrijkste bezienswaardigheden in Kazachstan

  Astana

  Astana is de hoofdstad van Kazachstan en is een futuristische stad die in de afgelopen twintig jaar snel is gegroeid. Het is een stad vol moderne architectuur, waaronder het Bayterek-toren, een symbool voor de opkomst van het land. Er zijn ook veel mooie parken, waaronder de Expoboulevard en het Palais des Sports.

  Almaty

  Almaty is de oude hoofdstad van Kazachstan en wordt vaak beschouwd als de culturele hoofdstad van het land. Het is een stad met een levendige sfeer en is bekend om zijn historische bezienswaardigheden, waaronder de Zenkov-kathedraal, het Oeralmuseum en het Park van de Eerste President.

  Big Almaty Lake

  Dit prachtige meer is gelegen op slechts een half uur rijden van Almaty en is een must-visit voor liefhebbers van de natuur. Het is omringd door bergen en biedt een adembenemend uitzicht, vooral bij zonsondergang. Er zijn wandelpaden in de omgeving waar u kunt genieten van de natuur.

  Borovoe National Park

  Dit nationaal park is gelegen in het noorden van Kazachstan en biedt een uniek uitzicht op de steppe en bergen. Het is een populair toeristisch gebied voor degenen die willen ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van de natuur. Er zijn vele wandelpaden, zwemstranden en kampeerplekken in het gebied.

  Cultuur van het land

  Kazachstan is een land met een rijke cultuur die teruggaat tot de tijd van de nomaden. Er zijn veel traditionele festivals en evenementen die jaarlijks worden gehouden, waaronder het nationale volksfestival Nauryz en het Internationaal Filmfestival van Astana.

  Er is ook een rij ke culturele bezienswaardigheden in het land, waaronder de Ak-Orgo Canyon, waar u kunt genieten van de prachtige natuur en traditionele Kazachse cultuur. Er is ook het Nationale Museum van Kazachstan, waar u kunt leren over de geschiedenis en cultuur van het land.

  Er zijn verschillende traditionele Kazachse kledingstukken en accessoires, waaronder de kazak, een traditionele Kazachse jurk, en de kaftan, een soort jas. Deze kledingstukken worden nog steeds gedragen tijdens speciale gelegenheden en festivals.

  Overige interessante wetenswaardigheden

  Kazachstan is bekend om zijn prachtige natuur en ongerepte landschappen. Er zijn vele nationale parken en natuurreservaten in het land, waaronder het Kolsai National Park en het Altyn-Emel National Park.

  Het land is ook bekend om zijn rijke natuurlijke bronnen, waaronder olie, gas en grondstoffen. Dit heeft geleid tot een bloeiende economie en een opkomst van moderne architectuur en infrastructuur.

  Kazachstan is ook de thuisbasis van een aantal van de grootste stuwmeren ter wereld, waaronder het Balkhash-meer en het Baikal-meer. Deze meren zijn een populaire bestemming voor watersportliefhebbers en vissers.

  Kazachstan is een verrassend interessante bestemming voor toeristen. Het is een land vol verrassende bezienswaardigheden, rijke cultuur en ongerepte natuur. Of je nu geïnteresseerd bent in moderne architectuur, traditionele festivals of de natuur, Kazachstan heeft iets voor iedereen. Dus, waar wacht je nog op? Bezoek Kazachstan en ontdek het zelf!

  Vorig artikel
  Volgend artikel

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen