Meer...
  HomeReistipsPraktische informatieVliegen vanaf Dusseldorf Airport? Dit moet je weten!

  Vliegen vanaf Dusseldorf Airport? Dit moet je weten!

  Düsseldorf kan gezien worden als één van de grootste luchthavens van Duitsland. Het ligt heel dichtbij de grens van Nederland. Het kan zo zijn dat vliegtickets een stuk goedkoper zijn bij Düsseldorf Airport dan in Nederland. Dat maakt het voor Nederlanders heel aantrekkelijk om van deze luchthaven gebruik te maken. De afstand van Utrecht naar Düsseldorf Airport is zo’n 188,2 km en je doet er met de auto iets minder dan twee uur over, 1 uur en 55 minuten om precies te zijn. Je kunt natuurlijk de auto pakken vanuit Utrecht, maar ook de trein nemen is mogelijk om Dusseldorf Airport te bereiken. Er gaan ongeveer 29 treinen per dag van Utrecht Centraal Station naar Düsseldorf Flughafen. De snelste treinreis duurt 1 uur en 42 minuten met één overstap. De prijs van een treinkaartje is vanaf 19 euro.

  Hoe zit het met het parkeren bij Düsseldorf Airport?

  In en rondom de luchthaven van Düsseldorf Airport zijn er vele mogelijkheden om te parkeren. Zo kun je ervoor kiezen om op het vliegveld Dusseldorf te parkeren, dit is heel prijzig. Parking P1 is de beste parkeergarage op het vliegveld en je betaalt er 4,50 euro voor een uur en 34 euro per dag. Of je kunt kiezen om te parkeren op afstand met auto wegbreng service, ook wel valet parkeren genoemd. Daarnaast kun je de keuze maken om in de omgeving van een goedkopere parking te gaan staan met een shuttle service. De shuttle service zorgt ervoor dat je naar het vliegveld wordt gebracht. Het is heel makkelijk online een parkeerplaats te reserveren. Of wat te denken van het Kiss & Ride principe? De P11 en P12 parkeerplaatsen zijn een Kiss & Ride zone waar je een korte tijd kunt parkeren. Je betaalt 1,80 euro per 12 minuten.

  De beste low cost airlines vanaf Dusseldorf

  De belangrijkste vliegmaatschappijen zijn aanwezig waar je vanaf Düsseldorf Airport naar je favoriete bestemming kunt vliegen. Denk bijvoorbeeld aan Lufthansa, KLM, TAP Portugal en Iberia. Ook zijn er diverse low cost airlines te vinden op Düsseldorf Airport zoals TUIFly, Easyjet, Eurowings, Vueling en Corendon. Vanaf dit vliegveld kun je naar vele bestemmingen reizen zoals Tenerife, Malaga, Londen, Antalya, Zürich en Graz. Zowel voor de wintersportvakantie en zomervakantie zijn er genoeg vluchten tegen hele goedkope prijzen te vinden. Daarnaast kun je heel goedkoop vliegen naar internationale bestemmingen zoals Beijing, Atlanta, Tokyo en Curacao.

  Is het vliegveld van Düsseldorf druk?

  Jaarlijks vliegen er ongeveer 20 miljoen passagiers via het vliegveld van Düsseldorf. Om je een grove indicatie te geven, Schiphol luchthaven telt zo’n 50 miljoen passagiers per jaar. In het gebied Rijn Ruhr is Düsseldorf het grootste vliegveld en in Duitsland is het vliegveld het grootste na München en Frankfurt. Dusseldorf Airport is een hele belangrijk hub voor de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. De terminals zijn breed opgezet en daardoor lijkt het dat de afstanden groot zijn, maar dat valt in de praktijk mee. Door de speciale opzet van de incheckbalies heb je niet veel last van lange rijen. Daarnaast kun je bij een aantal maatschappijen gebruik maken van self service check in. Heb je alleen handbagage dan hoef je alleen na de check in naar de gate te lopen. De wachttijd bij veiligheidscontroles kan tijdens piekmomenten oplopen tot dertig minuten.

  Hoe laat moet je aanwezig zijn voor je vlucht bij Düsseldorf Airport?

  Dusseldorf Airport adviseert om reizigers maximaal drie uur voor de vlucht aanwezig te zijn. Je hoeft niet eerder naar het vliegveld te komen omdat de luchtvaartmaatschappijen hun incheckbalies pas openen drie uur voor de vlucht. Bezoek de website van Dusseldorf Airport om de actuele wachttijden van de security check in te zien. Daarnaast is het advies om minimaal een half uur voordat je op het vliegveld moet zijn aanwezig bent bij de parkeerplaats die je hebt geboekt. Zodoende heb je genoeg tijd over om met de speciale shuttle dienst naar Düsseldorf Airport te reizen. Maak je de keuze om valet te parkeren dan voldoet het om drie uur van te voren aanwezig te zijn bij de parkeerplaats.

  Wat is het verschil tussen Düsseldorf Airport en Weeze?

  De internationale luchthaven is Düsseldorf Airport en ligt nog geen tien kilometer vanaf het centrum van Düsseldorf stad. Dit vliegveld heeft een hele gunstige ligging en maakt het interessant voor veel Nederlanders om er gebruik van te maken. Je kunt via dit internationale vliegveld naar veel bestemmingen binnen en buiten Europa vliegen. De IATA code is DUS. Let op dat vliegveld Weeze soms onterecht genoemd wordt als Düsseldorf Weeze Airport. Weeze Airport ligt op een uur rijden van Düsseldorf Airport en is enkele kilometer afstand van Venray en Boxmeer net over de Nederlands Duitse grens. Deze twee vliegvelden zijn dus niet dezelfde.

  Meer informatie over het vliegveld Weeze

  Airport Weeze is dus een vliegveld dat vlakbij ligt aan de Nederlandse Duitse grens. Er vertrekken hier veel vluchten binnen Europa, maar ook Noord-Afrika. Weeze noemt men ook wel Düsseldorf Weeze of Niederrhein Weeze. Het is een relatief klein vliegveld, maar heeft veel goede voorzieningen en is ook nog eens heel makkelijk te bereiken. Door de ligging heeft het vliegveld een goede concurrentiepositie en de helft van de passagiers komt uit Nederland. Je hebt bij Weeze Airport verschillende chartermaatschappijen en low cost maatschappijen. De voornaamste zijn Wizz Air, Ryan Air, XL Airways en Hamburg International. Ryan Air is de grootste low cost vliegmaatschappij en heeft negen Boeings 737 op Airport Weeze staan. Ryan Air is goedkoop en biedt vluchten aan naar veel geliefde bestemmingen zoals Londen, Berlijn, Stockholm, Venetië, Barcelona, Milaan, Rome, Ibiza en Kreta.

  Eerdere berichten

  Zomervakantie in de bergen